Mail: dieterbruls@gmail.com




Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen






Week 34














Zondag 25 augustus 2024












Troosteloos
In de sport speelt men tegenwoordig op toernooien troostfinales. Gek woord, troostfinale. Het is een strijd tussen de twee laatste afvallers in een knock-out systeem. Verliezers dus. Eruit getrapt.
Als je bij zo'n sportevenement alle verliezers nog tegen een andere verliezer zou laten spelen zou het drie maanden duren, maar misschien dat ze dat willen. Ook al zijn het nauwelijks interessante wedstrijden.
De deelnemers aan een troostfinale hebben allebei verloren. Ze moeten geen troost gaan zoeken bij een ander door die nog een stuk verder de grond in te trappen. Troost moeten ze maar thuis gaan zoeken.
Gaan we verder met de troostfinale van de Tweede Wereldoorlog: Italië tegen Vichy-Frankrijk.








Er zijn natuurlijk weinig oude beelden, dus moet je bij maken. Nu nog door creatief te zijn, binnenkort zal AI een hele clip maken. - Sandinista kreeg ik cadeau voor mijn VWO-diploma. Op drie platen. - De rest van de klas was op zijn verst hier. - En dit kwam later.








Zaterdag 24 augustus 2024













En dan ook nog op de foto...


Stilstaande vooruit
Elke generatie ziet zichzelf aan de top van de moderniteit staan. We konden ons ooit het internet niet voorstellen. Iemand die de ontwikkeling niet heeft doorgemaakt zou niet kunnen begrijpen waarom we overal .nl achter lijken te zeggen.

Ook nu weten we niet wat het volgende is, we gaan uit van AI. De technische vindingen van nu hebben even weinig eeuwigheidswaarde als de stoomlocomotief. Nu heeft dat wel het spoor achter gelaten, maar voor hoelang? En tot wanneer zullen de bielzen van het internet er nog liggen?

Een ding  heeft alle vernieuwing gemeen: de groep mensen die terug willen naar toen, toen alles beter zou zijn geweest.
En als de volgende stap het eeuwige leven is, zullen we allemaal terugverlangen naar vroeger.





Redt Jezus?





Een plotsklaps opkomende zware bui joeg de mensen van de straten af. Ook zij die op de Dam Christus als panacee voor alle kwalen aanprezen.  Hun banner had wind gevangen en lag er verlaten bij, er was niets gered geworden.





Dat krijg je als staten hun centrale boekhuizen voor schoolboeken sluiten, dan vergeet men waar de naam Kennedy voor stond en onthoudt men slechts het vermeende complot. En  het verkiezingsprogramma van rechts in drie woorden. - Rusland komt binnenkort vast met een volksmediaontvanger: beperkte televisie, radio en internetontvangst.





Vrijdag 23 augustus 2024












Tuig
Ik vertrouwde het al niet, toen ze het Holocaust-monument in liepen, terwijl de vrouwen en kinderen naar het metrostation gingen. Het leken me niet van die in geschiedenis en cultuur geïnteresseerde types. Ik treuzelde wat en koos een bankje om ze ongemerkt in de gaten te kunnen houden, zij treuzelden ook wat toen ze mij langzaam aan zagen doen. Ik wist dat ze wat van plan waren.





En ja, het was precies wat ik dacht.
Een politieke daad zal het niet geweest zijn, zo zagen ze niet uit met hun tribal-tattoos en zonnenbankuiterlijk. Het leken me Russische of Engelse proleten. En moslims zijn niet zo'n wildplassers.





Het bewijs: staan pissen tegen een monument voor Holocaustslachtoffers.





In het metrostation zag ik ze weer, lachend met de vrouwen en kinderen. Ik moest de foto snel maken, want ik wilde niet gezien worden, het kind heb ik een balkje voor haar gezicht geplaatst.





Bij de volgende foto had de hoofddader (zie pijl, de ander piste door het hek heen) me door. De metro richting Gein, die ze moesten hebben, gaf redding.

Van de tattoo op het been van de man met baby kan ik niet veel maken. Iptbman (?). Suggesties?








Donderdag 22 augustus 2024


















Lood om oud goud
Het nieuws ging over een onderwereldbankier die voor de rechtbank staat. Er werd uitgelegd hoe het geld werd overgemaakt. En dat Haagse klusjesmannen voor het inlandse vervoer van geld zorgden.

Daarna kwam er in een volgend bericht iets over de aanslagen op de inmiddels overleden Vlaardingse loodgieter, dat ze nog steeds niet wisten wat erachter zat.
Je mag zoiets nooit combineren en dan conclusies trekken.





Nederlanders denken bij het Duitse Blümchenkaffee aan koffiecichorei. Nu komt de naam daar ook oorspronkelijk vandaan, maar tegenwoordig betekent het hetzelfde als Bodensee Kaffee, maar die grap gaat alleen al sprekend op. - Hayley Thompson-King, het gemak waarmee ze zingt valt te verklaren met het feit dat ze een opera-opleiding heeft gehad. - De Kremlin-elites beginnen hun penthouses te missen. Laten we beginnen met ze die af te pakken, zodat ze zich zorgen gaan maken. - Uit Georgië èn pro-Oekraïne. Luister er niet naar, het is een oorwurm: u gaat het de hele dag zingen. - Toch geluisterd? Bingo-tijd!









Woensdag 21 augustus 2024












It's My Party
Er is maar een verschil tussen de Democratische Conventie en de Republikeinse. De Democratische is het feest en de Republikeinse de bijeenkomst van alle zure zeurooms die nog steeds zaniken over Kwartjes van Kok die ze nog terug zouden moeten krijgen.

Bij de Democraten kan je Party vertalen als feestje, bij de Republikeinen niet. Daar hebben ze maar een lied, It's my party, and I cry if I want to. En dat doet Trump dan ook, janken, janken en nog eens janken.


Stephanie Grisham, voormalig perswoordvoerster van Trump op de Democratische Conventie om haar steun aan Kamala Harris uit te spreken. - Dat liedje hierboven, deze versie is véél beter. - En the Ramones zijn altijd beter. - En in Japan zijn er dan weer allemaal meidenbanden die dat dan weer naspelen. Maar ja, jong geleerd. En dat zal in de USA onder Trump niet mogen. - Amalia is een Feut! is ook een goed liedje.









Dinsdag 20 augustus 2024












Toplaag: top niet laag
Bezetting van Russisch grondgebied was de laatste rode lijn voor Poetin. Maar hij heeft niks meer in zijn wapenkist, tenminste niets wat hij kan gebruiken.

Het enige wat hem nu nog rest om zijn macht te tonen, zijn ontslagen in de legertop. Maar om indruk te maken moet hij hoog gaan. Hij heeft wel meer generaals eruit gegooid, maar dat was niet de toplaag.

En die toplaag zag dit aankomen, ze hebben zich voorbereid. En ze zijn machtig.














Maandag 19 augustus 2024












Marketeer je protest
Ik weet niet of je het zo zeggen mag, maar de Palestijnen hebben een betere marketing dan de andere belaagde volkeren.
Neem de sjaal, demonstranten houden van dergelijke herkenbaarheid. Een stille duidelijke solidariteitsbetuiging waar je weinig voor hoeft te doen.
Sinds het geen sjaalenweer meer is, zie je het aantal demonstranten drastisch afnemen.

Maar ik raad het andere onderdrukte volkeren aan: neem een voorbeeld aan de Palestijnen, zorg dat je een herkenbaar en makkelijk draagbaar uniseks kledingstuk hebt. En liefst geschikt voor alle weertypes.

Bij de afbeelding: Een uniseks Nepalese muts. Uit een Chinese (sic!) webshop. Tegen een bodemprijs die slavenarbeid doet vermoeden. Ook dat pakken de Palestijnen beter aan.


Vangelis en Demis Roussos dachten dat A Whiter Shade of Pale een Beatles-nummer was. En ze wilden the Beatles imiteren. Daarna hebben ze zich maar op de sirtaki gestort. - Tupelo, altijd weer die referenties aan Elvis. Zijn geboorteplaats. - Een korte cursus basgitaar: als dit er niet in zit, vergeet het.








Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024