Mail: dieterbruls@gmail.com
Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen


Week 2Zondag 14 januari 2024


Noah's Archipel
Af en toe is het eens goed om naar de wereldkaart te kijken om te zien of er nog dingen beter kunnen. En zo zag ik dat je door het weghalen van het Midden Oosten het hele Suezkanaal niet meer nodig hebt.

Door het af te graven schep je ruimte voor de stijgende zeespiegel, die ook nog eens zal dalen omdat de wereld af is van jarenlang gezeik.

Want bedenk: geen Israël, geen Palestina, geen Jemen, geen Saoudi Arabië, geen Syrië, geen Libanon. Dat klinkt naar veel minder boomkap ten behoeve van krantenpapier.

OK we laten voor elke bevolkingsgroep een eilandje over: de Noah's Archipel. Zo dichtbevolkt is het daar afgezien van Gaza toch niet. Het is voornamelijk zand: goed voor de dijkverhoging.

Helaas houden mensen om pietluttige redenen niet van oplossingen.


U mag kiezen; een clipje met koeien, of een clipje waarvan de samensteller voornamelijk oog had voor de lingerie-afdeling. Het eerste nummer gaat over liefde, het tweede over ga vooral niet trouwen. - Correctie: voordat ik als een evangelical overkom, dat met die lingerie had naar deze PJ Harvey-clip moeten verwijzen. Niet door haarzelf samengesteld alhoewel ze wel de regie over de foto's had.

Zaterdag 13 januari 2024

Meer aandacht voor het gemene volk
Op de Amsterdamse stadstelevisie AT5 vraagt men Amsterdamse weggebruikers geregeld naar de 30 kilometer snelheidsbegrenzing.

En het zijn dan altijd van die aangebakken pannenkoekgezichten die het - in Amsterdams dialect - een belachelijke maatregel vinden.

Benieuwd wat ze vinden als er een begrenzing op de zonnebank komt omdat het gebruik daarvan aantoonbare hersenverschrompeling oplevert.Vrijdag 12 januari 2024
Free Nelson Navalny!
Lovende woorden over Zuid-Afrika omdat ze een aanklacht tegen Israël indienen over oorlogsmisdaden bij het Internationale Strafhof.
Hoezeer ik die klacht ook terecht vind, toch vind ik het hypocriet. Van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika, een land dat een bondgenoot is van Rusland, zelfs gezamelijke legeroefeningen doet. En ze sluiten daarmee de ogen voor de oorlogsmisdaden in Oekraïne die Poetin verordeneert.
Als je de waarheid wilt laten zegevieren, meet dan niet met twee maten.Donderdag 11 januari 2024
Picture this

Ik heb een nieuew camera gekocht, de veelbesproken en bejubelde Ricoh GR3x, die door menig fotograaf tot hun EDC wordt benoemd vooral omdat hij de rolfilm zo benaderd en omdat de camera er nogal onopvallend uitziet: handzaam, mensen hebben niet snel door dat je aan het fotograferen bent en ze raken niet geïntimideerd door een enorme lens. Zoals dat - ook al is die ook heel bescheiden - met mijn oude Lumix DMC-LX7 (oftewel een Leica D-Lux 6 zonder rood puntje waar de snob dan honderden euro's meer voor betaalt) soms wel het geval is. Overigens de Leica-snob zal zeggen dat er wel een verschil is tussen de twee camera's, waarvan de Lumix in de markt is gezet om de ontwikkelkosten van de Leica te dekken, en dat verschil is er zeker: de Lumix scoort beter in de vergelijkende testen.

Helaas zit het weer tegen, eerst dagen regen en nu ijzige vorst. Regen is een pré voor een minder goede fotograaf als mij, menigeen laat dan zijn camera thuis. Vorst vind ik een grotere ramp voor al die fijne elektronica, dan kan je beter mechanisch schieten. En dan dat licht: de nacht is nog niet voorbij of er begint al een nieuwe (naar Brecht).


Wat je eigenlijk wilt met een nieuwe camera is rustig een dag fotograferen om vertrouwd te raken met de instellingen en een andere omgeving doet daarbij wonderen.
Maar ik bracht veel tijd - met beter weer - zoek met de keuze tussen de GR3x en de 'gewone' GR3 die een wijdere range heeft, terwijl de X meer cropt. Maar aangezien mijn DMC-LX7 (die ik zeker niet verkoop) meer tegen de GR3 aanzit, werd het dus de X.

En ondertussen wacht ik op  beter weer, verlang naar een andere omgeving en kijk veel foto-vlogs zoals deze van Graincheck. Zij fotografeert massagewijs op filmrolletjes en probeer die zwart-witte nog maar eens te krijgen, zonder een nier te moeten verkopen. Ze is natuurlijk stukken beter en heeft ook een kledingstijl die ik in de verste verte niet zou kunnen benaderen.

Bij de foto's: vier uit de heup geschoten foto's, Amsterdam januari 2024.
Woensdag 10 januari 2024Deze film wil ik zien: misschien dat deze trailer iets duidelijker is. De film gaat over het gezin Höss, dat jarenlang een 'goed burgerlijk' gezinsleven voerde naast Auschwitz, waar vader Rudolf de leiding had. De moestuin - hun trots - werd onderhouden door gevangenen en bemest met de as van hun lotgenoten. Ik ben op de plek in Auschwitz geweest waar Höss gehangen is en kon het geen blik waardig achten. - Ter vergelijk (en ter lering): Berlijn hoe het nog maar jaren eerder was, met Miss Verpersoonlijking van Berlijn Meret Becker zelf. Of was het toch meer als Max Raabe (let op die uitspraak!). Nur die Grüsse nach Moskau lassen wir jetzt sein!
Dinsdag 9 januari 2024
Ik lus geen wintahwortah
'Zonder boeren hebben we geen eten.'
Het is zo'n napraatzin. De gemiddelde persoon die dat roept kent alleen het schap met Italiaanse pastasaus.
Je hoeft geen dikke wetenschappelijke publicaties te lezen, je kunt het controleren in je boodschappenkar: winterwortel koop je alleen als schoendecoratie. Voor de rest vligen de boontjes uit Spanje in.
En de boeren zelf? Die halen hun eten uit Brussel.
Maandag 8 januari 2024
Alex Jones brodeloos
Er is een voordeel aan AI: niets hoeft uiteindelijk nog waar te zijn.
Zelfs de grootste nieuwsfaker zal inzien dat zijn leugens geen toegevoegde waarde meer hebben. Ook een grote waarheidsvervalser als de Amerikaanse Founding Father Benjamin Franklin had het uiteindelijk opgegeven.
Iedereen zou de eigen waarheid op losse schroeven zien, de polarisatie had geen grondvesten meer.

Afpersers zouden zonder inkomsten zijn: met welke foto zou je nog chantabel zijn als je iedereen al in zijn blote kont met een hand in de kassa had gezien? Wilders innig zoenend met mevrouw Kaag? Boring!
Niets zou nog wat betekenen behalve dat wat aantoonbaar is. Misschien gouden tijden voor de wetenschap.

Je zou bijna gaan denken dat AI een complot is.Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024