Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Huidige week - Vorige week
TekeningenWeek 46Zondag 19 november 2023
Bezoek aan een expositie
Ik liep bij een expositie binnen. Een man met een paar gratis ansichtkaarten in de hand vroeg: 'En toen heb je van de kunst je levensinvulling gemaakt.' De vraag Kan je daar van leven zat eraan te komen.
Een vrouw zei - haar outfit vergetend en alsof het zeer bijzonder was - 'Ik hou zo van kleur!' Vorm of onderwerp leek er niet toe te doen. Ik dacht, ga eens naar een verfwinkel.
Zaterdag 18 november 2023
Big Karma
Nu wordt er weer geprobeerd de oversterfte te verklaren uit het verstrekken van de coronavaccins. Met liefde probeert men zijn gelijk over lijken te behalen.
Verklaren dat het door de klimaatverandering komt en het daardoor extremer wordende weer en de sterfte die dit onder allerlei soorten met zich meebrengt, wordt niet op prijs gesteld. Want die klimaatverandering is een samenzwering van de reguliere mainstream elite.

Ook een verklaring uit het gegeven dat heel veel compotdenkers (ze vinden dat de term complotdenker ze in een hoekje zet) hun medicatie vervangen hebben door 10.000x verdund penenaftreksel , omdat alle mdicatie van Soros is, is niet opportuun. Je moet namelijk nooit de schuld bij jezelf zoeken, dat is te makkelijk.

 Ook de duurdere energie en voedselprijzen, de slechtere gezondheidszorg en huisvesting tellen natuurlijk niet. Want dat maakt deel uit van het rechtse beleid waar ze voor stemden.

Ze eisen gewoon een verklaring. Eentje die wel voldoet. Een die ze kunnen afdoen als een narratief van de wereldregering van alien hagedissen.
Dus de vaccins. Objectief valt het alleen te verklaren uit het feit dat ze het zeker weten.
Voetballen tegen de Ieren? Dan the Pogues and the Dubliners. En omdat ze nu toch allemaal samen zijn, door tot de ochtend want er is voldoende.
Vrijdag 17 november 2023
Nederland is te vol (kuch)
Ook ik vind Nederland te vol, te vol met kiezers die ik niet vertrouw. Daarom ben ik ook tegen het referendum, omdat ik de kiezer niet vertrouw. En - noodgedwongen - voor de monarchie en tegen kernenergie. Omdat ik de kiezers niet vertrouw. Ze kiezen Guus Meeuwis als president en vinden opeens dat je wel kan bezuinigen op het opslaan van kernafval, die kiezers die ik niet vertrouw.
Dus twijfel ik ook over alle partijen, want ze spreken altijd maar weer dat vertrouwen uit over kiezers. Juist die mensen dus, die ik niet vertrouw.
Ik zou voor een partij tegen de meerderheid zijn. En eigen democratie eerst!
Donderdag 16 november 2023

Houdt u van soul muziek? Bent u een soul-man?.En dan te bedenken dat dit allemaal uit een Duits tv-programma is, de Beat Club - Dit is niet Duits, maar Oostenrijks. Weens om precies te zijn en elitair.

Woensdag 15 november 2023
Rapunzel lass dein Haar herunter

Licht aan de horizon: nog maar een week. Ik ben de lijsttrekkers zat. Nu heb ik er op straat nog geen gezien, nog geen folderaar, niets in de bus ook, volgens mij zijn ze allemaal naar Enschede vertrokken: want daar woont de kiezer tegenwoordig.

Het feit dat de VVD ter rechter- en ter linkerzijde allerlei bijwagens op de rails heeft gezet, zorgt ervoor dat ik alleen maar hoor wat men in de krochten van Hengelo wil horen. Zoals dat men nieuwe politiek wil čn met de VVD wil regeren.

Het goede is dat we voor het eerst misschien eens een vrouw in het torentje krijgen, en dat dat niet Mona Keijzer is.
Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Even wat klungelen met een camera. Amsterdam Centraal, Station Zuid, Amstelveen.

Dinsdag 14 november 2023

Het rommelt in IJsland, het kan niet anders dan dat zij daarachter zit. Het is overigens een cover van Betty Hutton en dat is een duidelijke inspiratiebron. Tot beluit even terug: don't do this at home!
Maandag 13 november 2023
Opvoeding
Als kind leerde ik rijmpjes als:
Midde in de nach om twellef oere
Zoot vrou Soere
De pipot te sjoere*

Ik leerde er dan meteen bij dat ik dat nooit mocht opzeggen waar de buurvrouw  die Souren heette (vrou Soere) bij was.

De didactische waarde van dit is dat je leert dat niet alles overal en altijd gepast is.
Kinderen tegenwoordig, die  een  meer consequente opvoeding krijgen - en dus niet dit soort rijmpjes leren - leren dat verschil niet.

* -  Midden in de nacht om twaalf ure/Zat mevrouw Souren/De pispot te schuren


Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023