Mail: dieterbruls@gmail.com




Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen






Week 28














Zondag 14 juli 2024












Complot
Donald Trump dook eerder naar de grond dan dat zijn beschermers dat deden. Zo gek is dat niet: die werden niet geraakt. Maar in een andere situatie was zo'n kleinigheid gebruikt om te zeggen dat het een set up was, een inside job.
Nu zullen ze de Democraten wel de schuld gaan geven. Want zonder complot kan het niet.

Misschien wordt het voor Biden wel de aanleiding om uit de race te stappen. Want die kan sneller vallen dan zich vallen laten.














In India is hij een heel populaire influencer: geroemd om zijn heldere uitleg en achtergronden en zijn flitsende presentatie. - Peggy Seeger was de stiefmoeder van zangeres Kirsty MacColl, want ze was getrouwd met haar vader, de zanger Ewan MacColl. En Peggy Seeger was een zus van Pete Seeger, die haar nummer ook nog eens speelde. - Wat ga je je kinderen vertellen over Trump? - Tot besluit: Hem en Het en het kerkhof.








Zaterdag 13 juli 2024












Grenzen
Vroeger stuurden we priesters naar ontwikkelingslanden, nu halen we ze van daar bij gebrek aan priesters hier. Met doktoren en mensen in de zorg gaat dit inmiddels ook zo.

En de regering wil de grenzen dichtgooien. Ze zullen zich wel niet realiseren dat ze de grensbewakers hiervoor ook uit het buitenland moeten halen.











Vrijdag 12 juli 2024
























Donderdag 11 juli 2024












Running late
Biden is de beste president, maar niet de beste kandidaat. Hij heeft de partij achter zich en het geld. Kamala Harris heeft dat ook, maar een vrouw en een van kleur nog wel, wordt niet geaccepteerd door de zwevende kiezer. Amerika is daar niet klaar voor. Helaas.

Gelukkig is er nog een andere oplossing: maak Biden met alle ervaring die hij heeft, running mate. En neem een andere kandidaat.
Trump wordt opeens de te oude kandidaat die geestelijk ook nog duidelijk aftakelt.

Stel je moest een belastingadviseur kiezen, de een is jong, heeft ervaring achter zich en is betrouwbaar, de ander is aftakelend, heeft nauwelijks ervaring en een strafblad. Wel?








Woensdag 10 juli 2024












AI ai ai
Ik liep even bij FOAM binnen. In de hal beneden stond een photoboot (een pasfoto automaat) waar AI zijn/haar beeld van jou zou weergeven. Ik ging erin en ik moest iets over mezelf vertellen, ik zei dat ik een mens was, een Europeaan en open. AI concludeerde op basis van mijn gegevens en de pasfoto die van me gemaakt werd dat ik 99% zeker man was en 38 jaar oud. Omdat er iets fout ging met het laden van het resultaat, deed ik het nog eens en gaf nu alleen aan dat ik een mens ben. Ik was nu in combinatie met de foto, 98% zeker man, maar ook nog een jaar jonger geworden: 37. Ik had iets minder over mijn afkomst verteld, maar wel iets meer geglimlacht.

Mijn beeld van de mensheid was niet veranderd, ik had een  wachtend meisje gevraagd, die al in het pasfotohokje was geweest, hoe oud zij was geschat en dat bleek 31. Ze was 19. Mijn beeld van AI was wel veranderd. De foto die  AI van mij maakte toont een  gezicht met een gat erin (open?)  en  iemand met een bruine broek (heb ik niet, net als die schoenen).

Het idee achter het project onderschrijf ik wel: AI put uit bestaande beelden en die voldoen aan vastgeroeste opvattingen. En dus versterkt AI het beeld dat we toch al hadden.

Zoals het beeld dat ik van mezelf heb: dat ik 37 ben.










Dinsdag 9 juli 2024












Een dag vliegen
Ik moest bij de betaalautomaat zijn. Er viel een vliegende mier uit. In de supermarkt voelde ik gekriebel in mijn nek. Het was vliegende mierendag vandaag. Die ene dag dus dat de mieren vliegen. En de meesten weten daar zelf niet zo'n raad mee, dus kruipt het merendeel maar wat over de stoep. Het zal ook wennen zijn, opeens dat kunnen vliegen. En net als het went dan kan je het niet meer enherinner je je - zo mieren dat kunnen - je die vreemde dag dat je plots vloog.
Maar je bent blij dat je niet meer dat in de snavel vliegend vogelvoer bent.











Maandag 8 juli 2024


















Europese grenscorrectie





Nee niet vooral in Oost-Europa, Volkskrant, maar in Midden-Europa. Ik geef toe dat de precieze grenzen van Europa, qua windrichtingen, niet geheel duidelijk zijn. Maar hier hebben we het toch duidelijk over Midden-Europa.

Over het Europese Voetbalkampioenschap kunnen we duidelijker zijn, als Nederland woensdag Engeland uitschakelt, zijn we Europees Kampioen. En met we bedoel ik dan de Europese Unie.





Weinig inspiratie





Als je de HEMA gaat fotograferen zit het slecht met je inspiratie. En dat speelt op dit moment bij mij: na alles wat er de afgelopen weken gebeurd is in mijn leven, is er even niet zoveel.
Ik had op reis willen gaan, om even de batterij op te laden maar ik wil niet in het hoogseizoen reizen: ik heb geen zin om meer dan dubbel te betalen om tweedubbel zoveel toeristen te moeten zien.








Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024