Mail: dieterbruls@gmail.com




Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen






Week 27














Zondag 7 juli 2024












Frankrijk bedenkt zich




Orbán ging Poetins hand schudden en Le Pen sloot zich bij zijn EU groepje aan. Ik denk niet dat de Fransen als een schoothondje achter zitzak Orbán aan willen lopen en al zeker niet achter Poetin. Ze zijn voor een sterk Frankrijk, niet voor een Frankrijk dat aan de hand van Poetin loopt.
En toen kwam deze foto in herinnering. En dat men al een keer fout was geweest in de oorlog.
Tenminste laten we het hopen.








Zaterdag 6 juli 2024












Erwtje wil geld zien
Erwtje zal wel weer een vergoeding willen hebben, omdat zijn land niet gewonnen heeft met voetbal. Excuses van Nederland, poot stijf houden drie keer roepen Holland fasciest! (heeft ie nog gelijk ook). En dan betalen anders trekt hij het mandaat voor Rutte in.
Het liefst had hij natuurlijk met zijn raketsystemen gedreigd.

Maar ja hij moest zijn vliegtuig halen want er ligt in Duitsland een klacht tegen de Turkse speler die de Ottomaanse Hitlergroet bracht. En dus wou hij snel weg. Voor het geval dat zijn generaals al gingen schieten.

In Nederland hadden de inwoners van Turkse komaf gezegd dat het hun om het even was, dat ze ook gingen tüteren als Nederland zou winnen. Ik kan ze tot hier horen, want stilte draagt het verst.











Vrijdag 5 juli 2024















Arseni Toerbin, die weisse Rose van Rusland
De vijftienjarige Russische Arseni Toerbin gaat in Rusland vijf jaar de gevangenis in na kritiek op Poetin en de oorlog tegen Oekraïne.

Hij werd door zijn klasgenoten aan het schoolbestuur gemeld, die de melding doorgaven aan de FSB (vroeger bekend als KGB).
En die stelden onderzoek in. Zo zou hij als veertienjarige huis-aan-huis pamfletten hebben gemaakt en verspreid. Verder zou hij het graf van Navalny hebben bezocht.

Dus veroordeelde de rechtbank de minderjarige tot een volwassen celstraf wegens deelname aan een terroristische organisatie (met als overige leden een oude knuffelbeer, en Blubje de goudvis?), na klasgenootjes en onderwijzers als getuigen te hebben gehoord.

Victor Orbán ging vandaag Poetin de hand drukken. En die vleesgweorden pisvlek zit nu de EU voor. En Wilders - de duistere schaduwpremier - reikte Orbán weer de hand.

Heeft iemand vroeger van zo'n wereld gedroomd?



IM Rini | Een persoonlijk bericht
Vandaag werd Rini aan de elementen teruggeleid, bijna een jaar terug sprak ik haar voor het laatst, op de uitvaart van een andere ridder. Want ook zij was ridder in het genootschap van Saint George. Ik kende haar via het 'Horster groepje', waarmee ik later een aantal keer naar Asturias reisde.
Hun vroegere huis, dat van haar en Jos in Venlo was een gastvrij huis - ze waren inmiddels verhuisd -, met minimaal twee keer per jaar een feest en altijd mensen die aan tafel aanschoven. Toen Mart vorig jaar op sterven lag werd die ook warm en met alle zorg omringd in huis opgenomen.
Ze las mijn site, vooral als het over mijn reizen ging en was altijd geïnteresseerd in de boeken die ik las.
Bij thuiskomst uit Limburg van de uitvaart van mijn vader kreeg ik het bericht dat ze overleden was. Na een kort ziekbed. Ik was volkomen van slag, wist van niks en ben meteen druk aan het bellen gegaan. Een lift was zo geregeld.
Vandaag kon ik er helaas niet bij zijn daar in Kasteel de Berckt in Baarlo (min of meer hun tweede huis). Een stevige verkoudheid - en het nog niet helemaal verwerkt hebben van de dood van mijn vader - hield mij aan huis gekluisterd.
Jos, zonen, heel veel kracht.








Donderdag 4 juli 2024












Een Swiffer doekje over de wereld halen
Taylor Swift reist de wereld rond, vandaag is ze in Amsterdam. En ze ziet overal wat ze overal ziet: een saaie kleedkamer met precies weer hetzelfde wat ze hebben wil. Met steeds weer diezelfde mensen dicht om haar heen die iedereen op afstand houden.
En dan is er een publiek dat overal hetzelfde reageert op haar vlekkeloze show, een gedeelte reist haar zelfs achterna.
Dan met zo'n auto met geblindeerde ruiten naar een geheimgehouden hotel: als je er een gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. Voorspelbaar foutloos.
Taylor Swift reist veel maar is eigenlijk altijd op dezelfde plek zonder thuis te zijn. En als ze vandaag per groot ongeluk een briefje krijgt dat ze in Düsseldorf is, dan zijn Düsseldorfers lieve mensen.
Een swiffie maakt meer mee.











Woensdag 3 juli 2024
























Dinsdag 2 juli 2024












Een zwart omlijste dag





Ik liep de stad maar in. De dag begon niet goed, weer een doodsbericht. En het feit dat we vanaf vandaag in een fascistisch land leven en bestuurd worden door mensen die op een trap kunnen staan, maar meer dan dat ook niet.
En dan is er nog de machtswellusteling Biden, die niet van genoeg wil weten. En ik weet dat menig president daar dement was aan het einde van zijn periode, maar dementerend aan het begin is een andere zaak. (Oranje mag een bad day tegen Oostenrijk hebben, Biden kan zich een bad day niet veroorloven). Maar je kunt hem terugfluiten, iets wat in Rusland niet kan.
Het enige lichtpuntje was een goed redactioneel commentaar in de Volkskrant: dat de sociale media niet goed zijn voor onze democratie. Het is het geschreeuw van de hardst schreeuwende in de voetbalkantine. Maar goed wie leest de Volkskrant nog en wie laat zich nog leiden door ware woorden? De leugen regeert.

En het is een schrale troost dat Biden bij het verliezen van de verkiezingen de stront van de hele wereld over zich heen zal krijgen. Het zal te laat zijn. We zullen een sterk Europa moeten hebben, maar wat zien we daar? Fascisten die overal de macht grijpen en Orban die de boel bijelkaar moet houden.
Ik kan het niet anders samenvatten dan dat een groot deel van de mensen ontevreden is over de democratie omdat ze er ongeschikt voor zijn. Met andere woorden, te dom.


Uiteindelijk toch maar gekocht A Night of a Thousand Vampires van The Damned. Een cd met de door zanger Dave Vanian geregisseerde theaterversie van hun muziek. Een dubbele live cd met een vastgelegde filmversie van de hele show. Prachtig voor duistere dagen. Dagen dat de waarheden van het volk...





Maandag 1 juli 2024












Keti Koti







Het was Keti Koti: kracht, kleuren en kip.







En kinderen die met oma naar het feest gaan.







Samen eten onder de Surinaamse vlag.



En de mannen bakken kip na kip.
Tijd dat het een nationale feestdag en een van gedenken wordt. Want wie moet een Tweede Hemelsvaartdag als je ook echt feest kunt vieren?





Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024