Mail: dieterbruls@gmail.com


Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen
Week 12Zondag 24 maart 2024

Wie van de drie?
De Russische waarheid komt altijd in drie versies, zodat niets waar hoeft te zijn en alles waar kan zijn.
Dat werkt beter dan die ene waarheid van vroeger: daaraan mocht je niet twijfelen. Nu mag je zoveel twijfelen dat je het uiteindelijk niet meer zeker weet en je uiteindelijk maar neerlegt bij dat wat ze je voorkauwen. Zeker zij die zonder twijfel zijn groot gebracht zien dat als de enig echte waarheid.

Een dictatuur is voor veel Russen de rust niet uitgeleverd te zijn aan twijfel. Je hoort veel Russen dan ook verklaren dat ze niet aan politiek doen.
Het is als iemand die alleen midden op de Oceaan zwemt horen zeggen dat hij zich niet bezig houdt met water.Zaterdag 23 maart 2024

Profetisch of fetisch?
Er is een verschil tussen de Bijbel en de bijbel. De Bijbel is een heilige tekst, een idee. De bijbel is een boek, een object.
De Bijbel is het woord van god, zou hij nog even na willen lezen wat hij allemaal gezegd heeft, doet hij dat in zijn bijbel.

Hetzelfde geldt voor de Koran en de koran. Het laatste is een object en dat mag je dus ook verbranden. Want zou je een willekeurig exemplaar aanbidden, doe je aan de verering van een relikwie. En dat, stelt de Koran, is afgoderij.

Niet dat ik voor boekverbranding ben. Ik zou zelfs de memoires van Caroline van der Plas niet verbranden, maar dat alleen om de stikstofuitstoot te beperken.Vrijdag 22 maart 2024

Diep in de nacht zullen de bakkerswagens weer rijden!
Poetin maakt het volk wijs dat hij de verkiezingen overweldigend gewonnen heeft.
Daarna spreekt zijn woordvoerder over een oorlog waar het eerst altijd een speciale militaire operatie was.
Dan volgt er een aanslag in een concertzaal. Een dergelijk voorwendsel was ook nodig voor de oorlog in TsjetsjeniŽ.
Vlucht dienstplichtige Rus zolang het nog kan!

Naschrift: Inmiddels is de aanslag in het theater door IS opgeŽist.Donderdag 21 maart 2024


Wat men niet vindt is het zoeken waardWe zouden op een vooropgezette zinloze tocht langs Loreto-kapellen gaan, dat zijn replica's van de Maria geboortehuiskapel in Loreto waar dat geboortehuis op een nacht is heen gevlogen nadat het in Turkije voor de muzelmannen moest vluchten. Vanuit daar zaaide de kapel zich uit naar TsjechiŽ maar opvallend vaak ook naar Belgisch Limburg en omgeving.
In Leuven vonden we dit huis dat zo groen is dat de erfzonde er ook aan voorbij zou gaan. Het stadhuis van BelgiŽ's belangrijkste universiteit, lijkt wel iets meer op het geboortehuis van Maria, op de ramen na: Maria hield niet van vensters poetsen.De kerk in Leuven draagt de Heilige Dorothea een warm hart toe: Sinte Dorothea is de beschermheilige van de onthoofden, masochisten en tot soep gekookten.Zelf verzon de Heilige Dorothea dagelijks een nieuwe marteldood voor zichzelf, ze heeft aan menig boom gehangen, is met knoesten bewerkt, gezweept en met fakkels plaatselijk aangebrand. Dat alles om met blaren gods hemelrijk te mogen betreden. Ter hare herinnering loopt er tot op heden een vrouw in een paarse jas door Leuven om onschuldige mensen overal weg te sturen. En zo werden wij ook weggestuurd.Dus vluchtten we uit Leuven naar Tongeren. Waar Lambiorix op ons wachtte in zijn eeuwig gevecht met de kerktoren. Lambiorix is de naamgever van Lambiek uit Suske en Wiske en de schakel naar de Asterix en Obeleix-strips. Wie vanuit Maastricht de oude Romeinse weg naar Tongeren volgt rijdt in een lijn recht op die toren af.Met dank voor de inspiratie aan mijn reisgenoot J.met wie ik al tientallen jaren vele zinloze tochten op zoek naar niets maak. Wie niets zoekt, vindt vaak het meeste.Woensdag 20 maart 2024Dinsdag 19 maart 2024

Durf kapitalist
Trump kan zijn borgsom niet betalen en nu dreigt de verkoop van zijn onroerend goed. Mits zijn trailer trash niet weer diep in de buidel tast om zijn luxe onderkomens en die die hij verhuurt, tegen prijzen die de gevers niet kunnen betalen, te behouden.

Het lijkt me onverstandig onroerend goed van Trump te kopen. Niet alleen omdat je hem daarmee financiert, maar ook omdat je belegging niet veilig is. Want wordt hij gekozen zal hij op de eerste dag van zijn presidentschap aan je deur kloppen om zijn - volgens hem, wederrechtelijk verkregen - bezit terug te eisen.

Geen angst dat je op straat komt te staan: hij zal er tot en met het Hoge Gerechtshof aan toe, alles aan doen dat je de komende jaren onderdak op staatskosten hebt.Maandag 18 maart 2024

Zou Poetin een Kaagje
op tafel doen?

Je hebt zelf bepaald dat je wint en met welke cijfers en dan ga je vervolgens een feestje vieren voor jezelf omdat je gewonnen hebt. Terwijl heel de wereld weet dat je de boel geflest hebt.

Wat ik me nou afvraag, is er dan ook een lakei of een andere hielenlikker die met een officieel schriftstuk hem de uitslag komt mededelen? Tot hoever wordt het toneelstukje gespeeld? Zou de onzichtbare mevrouw Poetin hem feliciteren en hoe? Is er een taart met een cijfer erop? En welk cijfer? Zouden de kindjes een leuke tekening hebben gemaakt? Zouden er nog familieleden bellen?
Trump zal wel bellen, die zeker.

Maar SchrŲder die ook?Mose Allison? Juist Mose Allison. - En deze had ik nog voor de food desserts in Krimpend BrittanniŽ, de voedsel woestijnen waar geen vers eten meer te krijgen is en waar de mensen wonen die voor de Brexit waren: mensne die zich dat niet konden veroorloven in een land dat het zich ook niet kon veroorloven: Mick Farren & the Deviants. Maar dat kan sneller. Of ga op het Lemmy-dieet. En wie de verbindende persoon weet tussen Mick Farren en MŲtorhead is heel begaafd.Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024