Mail: dieterbruls@gmail.com




Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen






Week 33














Zondag 18 augustus 2024















Ruzie om geld
Het niet eens zijn is een verdienmodel geworden.
X verdient aan tweespalt. Dus maken ze die groter.

We moeten weer echt met elkaar praten. Niet via een telefoonscherm. Buiten onze bubbels. Met iedereen.








Zaterdag 17 augustus 2024












Privacy
Ik moest even wat printjes maken. Mijn vaste kopieerwinkel bleek dicht, dus liep ik een nabijgelegen bibliotheek in. Mijn datastick daar direct in de printer stoppen kon niet. 'in verband met de privacy.' Ik stelde maar geen vragen: met de antwoorden ben je nog verder van huis.
Maar ik kon een tijdelijk abonnement kopen, tegen het inleveren van heel veel privacygevoelige data. Daarmee kon ik dan via een pc de printer aansturen.

Op de pc moest ik inloggen met mijn Google-account - en daarmee al mijn data! - en dan stuurde die een code naar mijn telefoon waarmee ik verder kon. Mijn telefoon lag thuis.
Via wat gesjoemel bleek er een achterdeurtje te zijn, maar deze weg ondersteunde geen exotische bestanden als jpeg.
Ik ben maar weer naar huis gegaan. Privacy maakt meer kapot dan je lief is.








Vrijdag 16 augustus 2024












Gedachtenwolkje
Gisteren hoorde ik een door mij zeer gewaardeerde wetenschapper het weer zeggen, dat alle leven - ook het buitenaardse dus - op basis van koolstof is. Maar hoe zeer ik haar ook mag, hier veroorloof ik me toch mijn bedenkingen. De eventuele oneindigheid van dat grote heelal houdt voor mij ook in dat er andere mogelijkheden zijn.
Ik wil me graag een plek - het heeft niet eens een planeet nodig - voorstellen waar alle beperking van materie afwezig is en waar alleen geestelijk leven gedijt: dus zonder boodschappentassen die je in keukens moet uitpakken. Leven dat dus overal tegelijk kan zijn waar het niet aan de snelheidsbeperking die materie aan energie oplegt, onderhevig is. Leven dat 'kennis' niet via X hoeft te delen.
Dan is het inmiddels ook wel hier. En is de enige koolstof die ik zie even alleen die, die uit mijn vulpotlood komt.








Doe zoals mij: steun Wikipedia, liefst met een vast bedrag per maand. Gratis moet niet goedkoop worden! - The Onion zou weer op papier gaan, maar geloof ze eens. - Gilbert de Gluipert oftewel de Finse dansleraar gaat u discodansen leren. - Zijn neef Hergott leert u hoe een deur te bedienen. - Deens Braziliaanse muziek. Goed, nieuw is het niet, maar boem moet dat?








Donderdag 15 augustus 2024












Zig zag
U kent vast ook mensen die hun hele leven aan het lijnen zijn, maar nooit met resultaat. Zo zie ik de onderhandelingen in het Midden- Oosten: het lijkt even wat en dan gaat het weer fout.
En zoals dat gaat met de verslagen van die mensen over hun zig zag-lijnen, op een gegeven moment geloof je het wel.
Zo ga ik wat anders doen als het over het Midden Oosten gaat: ik hoor het wel als ze tien jaar vrede vieren.











Woensdag 14 augustus 2024












Wir haben es gewusst
Duitsland loopt een hoop kabaal te maken over de aanslag op de North Stream-pijpleiding. Ze wijzen nu een Oekraïener aan.

Laten we het even duidelijk stellen: de aanslag was een legitieme oorlogsdaad tegen een agressor, die voor vergelijkbare daden nog geen veroordeling gezien heeft. Als de North Stream-aanslag al niet gewoon door Rusland zelf gedaan is.

Een ding is wel helder: Duitsland heeft die oorlogsmisdaden gefaciliteerd dankzij die pijpleiding. Ze hebben de boycot tegen Rusland massaal gebroken. Als er al iemand voor het gerecht moet verschijnen is het Olaf Scholz.





Kleine Appendix van afgelopen weekend nu op hoofdsite.








Dinsdag 13 augustus 2024












De hand aan zichzelf slaan
Op internet moet je betalen om te kijken naar zich in treinen afrukkende mannen, zo vernam ik.

De NS is daar boos over.

Omdat ze nog geen passende manier hebben gevonden om die kosten in hun kaartjes door te berekenen.












Maandag 12 augustus 2024















Wat gebeurt er nu eigenlijk echt in de deeltjesversneller bij Génève? Simpel ze laten onvoorstelbaar kleine deeltjes op elkaar knallen. En daar leren ze veel van. Heel veel. - Iets anders: worstjes. - En de Italiaanse Smalltown Tigers gaan naar de kermis.











Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024