Mail: dieterbruls@gmail.com




Vorige week
Actuele week
Bij geen updates Tekeningen






Week 32




















Zondag 11 augustus 2024







Mensen kun je fotograferen, je kunt ze niet bij het fotograferen erbij hebben
​Hierboven had een foto van een gehangene in een zak moeten staan maar er waren andere mensen bij. En andere mensen jagen altijd, die snappen niet dat een fotograaf met andere dingen bezig is.
​Les 1 bij het fotograferen is: ga alleen.





Naschrift: deze foto had er moeten staan, de Gehangene in zak, bij restaurant De Pletsjmolen. Maar Appendix kan geen grote formaten aan.








Zaterdag 10 augustus 2024







Voeten
Op een gegeven moment was een foto als bovenstaande een manier om aan te geven dat je het naar je zin had. De voeten waren dan wel bloot en het was op het strand of op een balkon. Een terras kon ook nog wel. Ik zie de foto bijna nooit meer. Zou dit zijn omdat de mensen minder in hun nopjes zijn over alledaagse uitspanningen, of zou het simpel komen door het gegeven dat ik niet meer op sociale media zit.
​En zou ik in dat geval gelukkiger zijn geworden?





Ik ben dan ook onderweg voor een semi-illegale daad: ik ga de as van mijn vader uitstrooien.








Vrijdag 9 augustus 2024












Een eigen krant
Voor de mensen die dachten dat ik een in grote oplage afgedrukte krant uit Lviv toonde, het was een krant die op de straat gemaakt wordt. Ik zag het fenomeen voor het eerst in Riga, met een grote oud lijkende camera, waarin een mobiele telefoon verborgen ging. De gemaakte foto werd via een laptop in het template ingevoegd en vervolgens rolde er een krantenpagina uit de printer. Een paar slimmerikken maakten er vlugge inkomsten mee. Later zag ik hetzelfde idee terug in Amsterdam en nu kwam er dus een uit Lviv.
Het is wonderlijk hoe snel zo'n idee opgepikt wordt en een weg vindt over de wereld. Even snel als het nieuws zelf.

Bij de foto: Egon Erwin Kisch met alles wat hij nodig had om een krantenartikel te maken, een typemachine, een camera en een sigaar in de mond. Tegenwoordig was hij met een smartphone klaar geweest. Een van mijn favoriete foto's.











Donderdag 8 augustus 2024












Mijn jeugddroom: een eigen krant





In Lviv, de stad die ik direct ga bezoeken zodra Poetin aan een stroomdraad bungelt, heeft de Lvivse Pers (Lvivska Presa) nu al aandacht aan me besteed. Hopenlijk bungelt Poetin eerder dan dat mijn baard weer gegroeid is.











Woensdag 7 augustus 2024












Even roeren
Eergisteren schreef ik over Ongehoord Nederland dat huilie huilie doet.
Gisteren over Poetin die voor een gematigd optreden in Israël zonder burgerslachtoffers pleit. Alsof Israël, alsof hij...
Neem die twee stukjes, even roeren en je hebt mijn stukje over Poetins reactie op de aanval op Koersk.











Dinsdag 6 augustus 2024












Gematigd
Poetin wil een gematigde reactie op de moordaanslag door Israël op de Hamas-leider waarbij geen Israëlische burgerslachtoffers vallen.
Er is een uitdrukking met iets van vossen, passie en prediken.





Iets waar meer reclame voor moet worden gemaakt: slapen. - De rellen in Belfast zijn tegenwoordig van een heel andere natuur dan dat ze vroeger waren. - Het was vandaag 79 jaar geleden De mensheid moet grenzen worden opgelegd.








Maandag 5 augustus 2024


















Ongehoord
Er heerst een angstcultuur bij Ongehoord Nederland. Nu was die er al vanaf het begin, het was hun bedrijfsmodel.
Alleen nu die zich tegen de eigen mensen richt, is het kommer en kwel. En huilie huilie zoals ze dat anders zelf noemen.












Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024