Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Huidige week - Vorige week
TekeningenWeek 38Zondag 24 september 2023
De laatsten
Mohikanen wonen overal. Wereldwijd. En steeds zijn het de laatsten. Of de laatste.
Een oude paardendrijver in GagaoeziŽ (een autonoom gebied in MoldaviŽ) noemde zich nu weer eens zo. Je kan je afvragen of en  hoe de boeken over Leatherstocking er ooit terecht zijn gekomen.

Als al die die de laatsten der Mohikanen worden genoemd, nu eens bij elkaar zouden komen zouden er hordes Mohikanen zijn.

Nu zijn die er ook nog. Niet zo heel veel, maar toch. Het was een vergissing dat zij uitgestorven zouden zijn, ze werden verward met de Moheganen en die stierven uit met de dood van de laatste, John Uncas. Als gemeld in de Newark Daily Advertiser in 1842.
Zaterdag 23 september 2023
'Alleen voor tulpenbol kom ik uit
m'n hol!'
Buiten regende het, binnen huilde een baby. En ik zat aan de koffie in mijn buurtcafť.
Een man aan een belendende tafel legde aan een gezelschap dat op de ene vrouw na een baard deelde, de Nederlandse keuken uit. Verhalen over de authenticiteit van een land zijn altijd zwaar aangezet. Aldus, het lopen op klompen, links en rechts een vinger in de dijk steken en gestampte bruine bonen met rauwe mosselen. En de oorlog, allen in een achterhuis wonend en er alleen uitkomen voor een tulpenbol of om een bevolkingsregister in de hens te zetten.
De man monoloogde door, de baby volharde in heur gehuil, alleen die eeuwige Nederlandse regen had een adempauze nodig.
En ik nam die ook.
Vrijdag 22 september 2023
Lizards
Als het aan Baudet ligt wordt er ook nog een miljard vrijgemaakt voor onderzoek naar de mensen die op de maan zouden zijn geweest.
Want zijn partij gelooft er niks van.

Het kan namelijk niet dat er ťťn man op de maan landde, daar moet een samenzwering achter zitten.
En, o jee, als ze merken dat dat de NASA was.
Donderdag 21 september 2023
Frietbevel
Een lid van de Kaukasische konten-familie Kardashian is door een middel tegen suikerziekte 7 kilo afgevallen in 3 maanden. Haar kont heeft ze natuurlijk bijgebotoxd, want de kachel moet ook blijven branden.
Een andere celebrity meldde dat ze door het gebruik van het middel haar eigen baby niet meer kon optillen. Tja, het is een middel om je suikerspiegel omlaag te brengen, stupid. Slapte, zwakte, duizelingen en dat zijn niet eens de bijwerkingen: dat is de werking.

Hoe mevrouw K. haar kont nog hoog kon houden is een raadsel. Maar daar zal ook wel weer een spuitje of een snuifje voor zijn. Knettergek is ze toch al.
Inmiddels ageert ook de producent tegen het misbruik van het middel. Een uiterst geslepen reclameconcept!

En dat alles voor 7 kilo in 3 maanden. Dat kan ik zonder hulpmiddelen. Alleen gaat dan mijn diŽtiste na twee weken opspelen. En krijg ik een frietbevel.

Voetnoot: Deze eveneens Zuidelijk Kaukasische vrouwen laten zien hoe je niet 7 kilo hoeft af te vallen: zingen en dansen voor twee straathonden en leven op een menu van (geleende) appeltjes: Trio Mandili (met reclameblokje voor zelfgebreide sokken).

Woensdag 20 september 2023
Algemene beschouwingen
Bij de koffiehoek in het bejaardenhuis op het plein hadden ze alle dagen algemene beschouwingen.
'Het is me wat.'
'Tja je zult het altijd zien.'
'Ja ja.'
'Net wat ik zeg.'
'We zien het wel.'
'Tja, zo gaat dat.'
'We modderen maar voort.'
'Je moet wat.'
' 't Is wat 't is.'
En morgen was er weer een dag. En koffie.
En soms een kopje minder.
'Het leven moet verder.'
Dinsdag 19 september 2023
Vertrouwen
Steeds meer mensen hebben geen vertrouwen meer in de politiek.
Bij mij zit dat anders: ik heb geen vertrouwen meer in de kiezer.

Als de kiezer geen vertrouwen meer heeft in de politiek, dan zouden ze eerst eens moeten gaan kijken naar de partijen waar ze al jaren op stemmen.
Partijen die hard roepen om meer aandacht voor de armoedebestrijding. Aandacht, geen geld. Want dat hebben ze al opgemaakt aan subsidies voor de rijken.

En al die nieuwe partijen zijn precies hetzelfde. Net als een nieuwe auto: zelfde uitstoot, schone asbakken. Maar voor de kiezer is die groen. Van kleur.
Dus. Ik heb al jaren geen vertrouwen meer in de kiezer.

Links: Batman en Spiderman.


Maandag 18 september 2023


Toekomst was iets van vroeger
Mevrouw J. was er helemaal niet mee bezig dat het morgen de derde dinsdag van september was. Ze was er vooral mee bezig dat het vandaag de derde maandag van september was.
Morgen was het een dinsdag en daarna weer een woensdag. Ze was al jaren met de dag zelf bezig.
Toekomst was een luxe die ze al lang niet meer kende. Iets van vroeger.

Links: Op een straathoek, hoor je soms betere dingen dan op een podium. Maar het moet natuurlijk wel eerst op een podium gemaakt worden. Voordat het dan weer terug naar de straat kan.
Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023