Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Deze week - Vorige week
TekeningenWeek 34Zondag 27 augustus 2023
Loop je het geplaveide pad
Of volg je maar wat
Een stem in je hoofd die vroeger bad
Ik geloof wel dat er iets, ja dat

Forever Jung
Forever Jung

Drijvend op je rots in het onderbewuste
Omarm je innerste, de vrije wil die je suste
Het innerlijk vuur dat iedereen bluste
Het universele belustte, het alom gefrustte

Forever Jung
Forever Jung

Zaterdag 26 augustus 2023Er is hoop voor Oekraïne
De Russen haalden het vliegtuig neer waarin Prigozhin zat, dat is duidelijk. De Oekraïners hebben er namelijk helemaal geen voordeel van iemand uit te schakelen die voor reuring binnen het Kremlin zorgt.
Of Poetin het gedaan heeft is echter de vraag. Poetin kon rekenen op Prigozhin: door hem te sparen bond hij hem nog meer aan zich.
Poetins positie wordt ondertussen stilletjes ondergraven: een beledigde militaire top, ontevreden oligarchen en een mogelijke opvolger die haast begint te krijgen.
Oekraïne doet het ondertussen beter dan men in het Westen denkt: het hoeft nog maar 10 kilometer nodig om belngrijke Russische aanvoerlijnen onder constant beschot te kunnen nemen. En zo hele divisies de bevoorrading weg te kunnen nemen en uiteindelijk de Krim lam te kunnen leggen. En als de Krim verloren is, is Poetin verloren.
Hoe meer het buiten rommelt, hoe meer de theekopjes in de buffetkast gaan rinkelen.

Bronnen: John Sweeney, Jan Kallberg e.a.
Vrijdag 25 augustus 2023
Als Mitchel opgevoed
Mitchel had een pizza besteld. Er op gaan zitten wachten doet Mitchel niet, hij is nog even zijn eigen dingetje gaan doen. Want Mitchel wacht niet.
Dus belt de maaltijdbezorger dat hij voor de deur staat. 'Ja ik moest nog even een koffietje doen.' Want zo is Mitchel: doen wat ie moet doen.
'Wacht maar even, ik ben zo thuis,' zegt hij rustig verder slenterend.
'Oh zet hem dan maar voor de deur,' en tegen zijn vriendin, 'Wat een lul. Dik dat die geen fooi krijgt.'
Ja hoe ook, er is niemand thuis. Maar zo is Mitchel.

Links: Waar is Melania eigenlijk? Bij Stephen Colbert komt ze het even zelf uitleggen. En het is altijd leuk om te zien dat Colbert moeite moet doen om in zijn rol te blijven. - Let op dat café: zo heb je ze niet meer in Nederland. Het hele nummer. Best mooi, plat Weens. - Iets meer over AI, maar let wel, het is al wat ouder en de AI heeft wat beschaving (bijschaving) doorgemaakt. Met Hannah Fry en dat is iemand die wetenschap goed kan vertalen. - Waarom de VS kapot gaan aan hun onwetenschappelijke attitude- Muziekje nog? Ian Dury en Wilko Johnson. Met de Blockheads, die de eerste versies van Frankie Goes To Hollywood inspeelden: Relax.

Donderdag 24 augustus 2023
Niet bij de ramen staan,
Ja broeder, nee broeder
Niet met het vliegtuig gaan
Ja broeder, nee broeder

Laten we allen doen wat ik wil en
Zonder te schreeuwen en zonder te gillen
Doe wat ik zeg dat je doet
Ja broeder, nee broeder
Dan is het altijd goed
Ja broeder, ja broeder
Ja broeder, ja broeder

Links: Zo snel kan het gaan, Poetin. En meer. Aan alles komt ooit een einde. Een liedje nog (en die thin wistle dacht, die ene keer dat ik op tv ben...).

Woensdag 23 augustus 2023
HET WOORD VAN POETIN:
Twee maanden
garantie
Poetin wil even laten zien wie de baas is. Dus het is prima dat het volk denkt dat dit zijn wraak is. Want Poetin mag niet zwak lijken.
Maar hem regelrecht van liquidatie beschuldigen mag ook weer niet. Dus is er ook meteen een verhaal dat Oekraïne het gedaan heeft. Alleen dat verhaal mag ook niet te sterk zijn, want dan gaat de Rus denken dat er zomaar een kopstuk kan worden uitgeschakeld. Ook Rusland mag niet zwak lijken.
Dus zijn voorlopig beide verhalen waar in Rusland. En dat heet dan vrijheid: je eigen waarheid kunnen kiezen.
Dinsdag 22 augustus 2023
De menselijke muur die de Muur deed vallen.
Morgen is het 34 jaar geleden dat de val van het communisme definitief inzette met de 650 kilometer lange Menselijke Ketting die 2 miljoen bewoners van de Baltische Staten (een kwart van de bevolking) dwars door hun landen vormden en die hun drie hoofdsteden, Vilnius, Riga en Tallinn verbond.
Gorbatsjov was woedend en zinde op hard ingrijpen. In het Westen was men verbaasd over dit plotselinge protest. Alleen in Polen was er verzet tegen de communisten geweest, in alle andere landen was er nog niets aan de hand. Dat kwam pas maanden later.
Georganiseerd zonder sociale media, zonder de steun van tv en kranten, met slechts de steun van een paar radiozenders. En toch wisten de mensen zich over de hele route te verspreiden en om precies 19:00 uur elkaars handen vast te pakken.

Ik zag de schaarse beelden indertijd op tv en ik was diep onder de indruk van het lef: mensen die opstonden tegen dat machtige Rusland. En op zo'n indrukwekkende wijze.
Drie kleine volkeren deden dat wat dat grote Russische zelf nog steeds niet durft.
Maandag 21 augustus 2023
Ook van de partij
In mijn straat woont een aantal mensen dat nog geen eigen partij heeft. Geen behoefte aan, zeiden ze.
Hun aantal is nu met één afgenomen: hij is een partij begonnen voor mensen die geen behoefte hebben aan nog een partij.

Hij ziet een enorm potentieel. Hij gaat uit van 4 zetels. Zodat we een vuist kunnen maken tegen de versnippering.Sorry, ik ben te stom voor kunstmatige intelligentie.
Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023