Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates:
klik hier
Huidige week
Vorige week
Tekeningen
dieterbruls.nl
Week 38
Voorpagina

Zondag 25 september 2022
Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Oktobervirus
De Spaanse Griep - de voorlaatste pandemie - kon zich genadeloos uitbreiden door de mobiliatie ten behoeve van de Errste Wereldoorlog. De slachtoffers werden lange tijd als oorlogsslachtoffers weggeboekt.
De meeste corona-experts sprken van een nieuwe golf in oktober, niet zo'n grote als de vorige maar dit soort epidemiŽn sterft nu eenmaal in allengs kleiner wordende golven uit.

In Rusland wordt gemobiliseerd. Het land is niet of nauwelijks gevaccineerd, zo gaat dat in landen waar het vertrouwen laag is. Zo ze dat wel zijn, met een vaccin dat twijfelachtig is. Heel wat mensen hebben  - om aan verplichte vaccinatie te ontsnappen  of aan beperkingen te ontkomen - een vervalst vaccinatiebewijs. Zo gaat dat in een corrupt land.
En wat ik me nu afvraag, gaan de slachtoffers op het konto van corona of de oorlog gezet worden?
Of gaat Poetin fabuleren over biologische oorlogsvoering van de NATO-landen?

Zaterdag 24 september 2022
Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Just Another Doomsday
Het is 24 september 2022. De wereld zou vandaag vergaan. Vast omdat de maan op een rechte lijn met de aarde staat. En Mars ook. En Venus. En Saturnus en Jupiter. Zelfs Pluto terwijl dat geen planeet meer is. En alle planeten in andere zonnestelsels stuk voor stuk ook. Benieuwd wat de Nieuwe Mayakalender erover zegt. En Nostradamus.
Maar goed, er zou iets groots gebeuren vandaag: een grote reset. Weer al een apocalyps. De basis van dit alles is de verspreking van een Duitse politicus, die de datum abusievelijk noemt en de rest van het filmpje heeft men maar weggeknipt. Nooit geweten dat er zo intens naar de Duitse Bondsdag-beraadslagingen wordt gekeken.

En dan is er ook nog iets dat The Simpsons - in de nummering vn de afleveringen nota bene - het ook voorspellen. Dus een stukje geknipt fake-nieuws en een vergezocht iets van een tekenfilmserie.
Persoonlijk vind ik een kalenderblad met die datum een even sterk bewijs.
Het is inmiddels 20 over 12. En ik zit hier thuis met 24 pakken toiletpapier.

Naschrift: het ultieme bewijs. Zaterdag is de 6e dag. 24=2+4=6. September is de 9e maand en draai je die 9 om krijg je weer een 6. En 2022=2+0+2+2=6. En 666 is het getal van de duivel. En 6666 het getal van spiritueel ontwaken. Ingestraalde ochtendurine en zo.
Iemand nog toiletpapier nodig?

Vrijdag 23 september 2022
Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Verkiezingen die je alleen kunt verliezen
'Dus als ik ja stem moet ik meteen in dienst en schieten mijn eigen mensen me dood... En wat als ik nee stem?
'
'Dan ben je een landverrader en een deserteur en krijg je de doodstraf. Maak nou maar gebruik van je democratisch recht.'
'En wat als ik dat niet doe?'
'Voor het verkiezingsresultaat maakt het geen verschil. En voor jou ook niet.'


Donderdag 22 september 2022Pastiche-alert! Waarvan? Mail.Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

300.000
Achter 300.000 zit een gedachte. Van hoeveel oproepen je ook hoort, niemand kent 300.000 mensen. En tegen de tijd dat je er zoveel zou kennen, ben je de tel kwijt.
Als je wist dat het er miljoenen waren, is de kans ruim aanwezig dat er voldoende mensen om je heen zijn die zich zouden kunnen verzetten. 300.000 op 143,5 miljoen mensen in een heel groot land dat is als een homeopatische verdunning.

Maar het ware Rusland niet als ze niet goed geroerd hadden. De werkzame bestanddelen zitten geklonterd: ze hebben de oproepen niet regelmatig verdeeld. Teveel mensen kennen elkaar.
Achter 300.000 zat een gedachte.

Woensdag 21 september 2022


Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Vroeger waren clowns om te lachen
Poetin had een toespraak gehouden. Toen bedacht hij dat daar misschien niet teveel aandacht voor moest komen. Dus riep hij Lavrov erbij: 'Sergey bel de gekkies eens op, dat ze wat op de trom slaan vandaag.' Lavrov sloeg aan het bellen. Trump nam niet op, die was te druk met weer een of andere rechtszaak. Alleen Baudet reageerde.
Lavrov meldde dat aan Poetin.
'Prima knechtje Sergey, dan komt het in Nederland wel goed. Wat die clown ook doet hij opent het Journaal daar.'
Het overtrof al zijn verwchtingen. 'Die man is betrouwbaarder dan die Wit-Russische bromsnor.'
Dinsdag 20 september 2022
Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Er is een ridder heengegaan
E. is gestorven, dus ik was eens naar de stad gelopen om zijn krukje te bekijken. E. was ridder, de koningin had hem dat gemaakt vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van Japanse vechtkunsten en hij werd vanwege de banden en niet dat lintje, ook in Japan hoog geŽerd. Maar ondanks dat alles was dat krukje toch wel zijn grootste onderscheidingsteken. Het stond in een cafť zonder zitplaatsen, op dat krukje, een trapje eigenlijk, na en dat was voor hem.  Op dat krukje vouwde hij dan zijn krant open en daarna begon het gesprek.
We mochten elkaar vanaf de eerste dag.

Ik had een ander voorrecht, ik mocht op de kopse kant van de bar staan in de doorgang waar niemand mocht staan omdat het personeel er doorheen moest.
Ik kom er niet zo vaak meer, mijn gewoonterecht geldt alleen nog bij oud personeel. E. kwam ook al een tijdje niet meer. Zijn trapje staat er wat verweesd bij. Het wordt nu weer alleen gebruikt voor hogere dingen. Dingen die te hoog staan. En wat staat er nou te hoog in een cafť?

Maandag 19 september 2022
Al vanaf voor dat mensen heugenis hadden

Vandaag werd het minder tijdloos
Vandaag werd een nummer minder tijdloos:
God Save the Queen van Sex Pistols. John Lydon is inmiddels over-
tuigd monar-
chist dus dat ze een nieuwe versie opnemen zit er niet in.
Dus ik zet een aantal versies nog een keer achter elkaar.
1 - God Save the Queen Symphonie uit de film The Great Rock'n'Roll Swindle. Het zou gespeeld zijn door de London Symphony Orchestra, maar ik heb daar mijn twijfels over. Er is ook een versie met Malcolm McLaren die eroverheen fluistert.
2 - God Save the Queen. De originele single ter ere van het zilveren jubileum van the Queen. Het werd een rel en een nummer 1-hit. Alleen mocht de BBC dat niet op de toplijsten zetten en werd een ander nummer tot nummer 1 gemaakt. De inpaksters bij EMI weigerden het in een hoesje te steken, de band werd ontslagen bij het label. Er volgde een ander label, maar ook daar gedonder totdat Virgin het aandurfde. Er zijn eerdere versies maar die laat ik even voor wat ze zijn. De officiele clip is zonder de beelden van de boottocht ter promotie van de single, die de officiŽle jubileumviering doorkruiste.
3 - In 1983 brachten the Bollock Brothers een discoversie van Never Mind the Bollocks. Met de insluiper die op Buckingham Palace bij de koningin op bed ging zitten hoopten ze een hit te kunnen scoren met hun God Save the Queen.
4 - Ter ere van een volgend jubileum in 2002 kwam er een remix dans-versie met Neil Barnes. Er zijn diverse versies, ik heb gekozen voor een kortere God Save the Queen-remix.
5 - Nog een cover vind ik vermeldenswaardig. MotŲrheads versie van God Save the Queen. De koningin doet zelf ook mee.
6 - In 2017 gaat dan wel het Royal Philharmonic Orchestra aan de slag met het nummer, inmiddels is het gevaar geweken. De bom onder het koningshuis werd niet meer van buiten verwacht, ze hadden hem zelf eronder gelegd en waren daarvan herstellende. God Save the Queen wordt klassiek.

Bonusnummer: Land of Hope and Glory. Hier wordt wel aangegeven dat het orkest nep is, maar er wordt de suggestie gewekt dat het Sex Pistols zijn. Het zijn echter the Ex Pistols, een projectje van vroegere producer Dave Goodman die toch nog wat geld wilde binnen harken. Maar het klinkt overtuigend.
Tot besluit: zij deden het later ook nog eens om er toch wat aan te verdienen. Een reunie en nog een en nog een. Er staat inmiddels wel wat meer gewicht op het podium. Nog een keer God Save the Queen en daarna nooit meer.(c) - 2000-2022 Dieter Bruls