Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates:
klik hier
Voorpagina
Vorige week

Tekeningen
dieterbruls.nl
Week 25Voorpagina

Zondag 26 juni 2022
Aflevering 236

Boeren protesten
'Moeten die mensen niet werken?'
vragen boeren altijd, zodra er mensen demonstreren.
Maandag demonstreren de boeren alweer. En als het zo is dat het hele land van hun afhankelijk is qua voedsel dan zullen we aan het eind van de week wel honger lijden.
'Moeten die mensen niet werken?'

Zaterdag 25 juni 2022

Met de oude Doarus op het zelfaangedreven trekpondje over de Oude Rijn.

Flori-aid
De Floriade is de babbeltruc waar gemeentebesture altijd weer intrappen, nu weer Almere. Er is er nog nooit een geweest waar ze uit de kosten kwamen, laat staan dat er winst gemaakt werd. Nog nooit een die banen opleverde en waar ook maar de helft van het aantal beoogde bezoekers gehaald werd.
En toch vind de vakvereniging van tuincentra steeds weer gemeentes die hun gratis reclame-evenemnet wil financieren. Met het geloof dat zij dingen anders, beter gaan doen. Dat zij slimmer
dan al die anderen zijn.
De Floriade is wat de Olympische Spelen voor een land zijn.

Vrijdag 24 juni 2022

De deur uit moeten
Ik moest de deur uit en sinds de pandemie valt me dat zwaar. Mensen die blij waren dat ze weer naar kantoor konden heb ik stilletjes uit mijn adresboek geschrapt. Ik zou als leidinggevende in een functioneringsgesprek daar toch zeker op doorvragen: of ze niet om konden gaan met eigen verantwoordelijkheid en of ze werk niet vooral zagen als een gezelligheidsclubje. Met andere woorden bij mij zou de weg naar de postkamer daar aanvangen.
Maar goed ik moest dan toch. En ik doe niet aan inhalen, want mensen die opeens nog hun verjaardagen van 2020 en 2021 gaan vieren daar begrijp ik ook al niets van. Je kunt niets inhalen. Het is waanzin, als de geslapen uren van de nacht overdag inhalen met vanwege slaap niet gegeten boterhammen met pindakaas. Inhalen is achter jezelf aanrennen.
Ik vloekte terwijl ik normaal als een heel rustig uitgewogen mens geld. Ik vloekte omdat ik me moest haasten. Plots daagde het: ik ervoer stress omdat ik aan ongeschreven verwachtingen wilde voldoen. Op het moment dat je gewoon een duidelijke tijd afspreekt is het alleen een kwestie van op tijd komen. Op het moment dat je geen tijd vastlegt heb je dus haast om iets te halen dat er niet is. Je hebt zeeŽn aan tijd om te laat te komen.
Ik had iets geleerd wat ik al wist: nooit proberen te voldoen aan ongeschreven regels. En dat je slechts die dingen leert die je al weet.
Donderdag 23 juni 2022
Aflevering 235

De Amerikaanse verkiezingen
De positie van Trump begint te wankelen. Bij een Republikeinse peiling bleek DeSantis de meer gewenste kandidaat voor de peresidentsverkiezingen (Fox News staat al achter hem). Hij lijkt ook een grotere kans te maken tegenover Biden/Harris, die erg slechte cijfers halen. Biden is te oud voor de meeste kiezers en Harris, daar zijn de meeste kiezers te oud voor: een vrouw en dan ook nog een zwarte is een stap te ver voor velen. Helaas.
Ook bij de Democraten gaan nu stemmen op voor een ander ticket (zie maandag). Hoe ongebruikelijk dat ook is: je vervangt geen zittend team.
Maar het zijn ongebruikelijke tijden. Trump weer als president zou niet alleen een ramp zijn voor OekraÔne, maar ook voor de rest van de wereld. Poetin zou op alle fronten gewonnen hebben.
DeSantis is geen haar beter, maar hij heeft de schijn en hij zou wel eens stemmen weg kunnen trekken bij de Democraten. En dan is er nog de hoop dat Trump als onafhankelijk kandidaat meedoet. Dat zou pure winst voor de Democraten zijn, alleen, vanuit de gevangenis?


Links - Had ik deze al eerder? De Modfather met een zangeres die niet die vreselijke Britney Houston pirouettes doet met haar stem.
Weten wat de Rus op de straat van de oorlog denkt? De meesten zijn prima mensen, sommige zijn bang en terughoudend maar er zijn er ook die niets anders hebben dan de propaganda om op af te gaan en voor wie het moeilijk is fouten van hun land toe te geven. Volg dat leerzame kanaal,
1420.
En nog eentje van de man die op de Prins Hendrikkade uit een hotelraam viel. Herman Brood was fan van hem en viel dus van een duurder hoger hotel. 

Woensdag 22 juni 2022
Aflevering 234

Het Hollandse Woelen
De stikstofproducenten hadden hun clubdag. Dus reed de tractortaliban in hun trekkers over de snelweg. Geen wegenbelasting betalen, zonder de inmiddels verplichte kentekens en niet met de voor een snelweg geldende minimum snelheid. Maar wel opzettelijk files veroorzaken.
Ten gevolge van een tractorongeluk belandde er een kind in het ziekenhuis,
boerenkinderen hebben geen schoolplicht.
De politie liet zien dat je makkelijk met twee maten kunt meten, ondanks dat er kamerleden bedreigd werden  was men coulant. Ondertussen werd er elders een vreedzame demonstratie van  Extinction Rebellion met geweld beŽindigd.

Vriendelijk dorp ook, Stroe. De plaatselijke horeca (cafetaria Rotterdam) had 5000 kopjes koffie en evenveel belegde broodjes klaar staan. Gratis. Doen ze vast ook als Extinction Rebelion komt. Of Kick Out Zwarte Piet.

En dan nam Rob de Nijs afscheid. Ook zo iemand waarbij ik altijd gedacht heb de vervuiler betaalt.
Maar, alas!, ik leef met principes van vroeger.


Dinsdag 21 juni 2022
Aflevering 233

Rusty and Ruby and Shaye
Ik rende de supermarkt in alsof het pauze was in de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar, maar ik kijk geen voetbal. Er was een korte pauze in de 6 Januari-
verhoren en ondanks dat ik alle feiten eigenlijk al weet zit ik op het puntje van mijn stoel.

Neem nou deze meneer, Rusty Bowers, een Republikein en Trumpstemmer, ook al maakt de ex-president hem inmiddels uit voor een RINO, een Republican In Name Only, een term voor verrader, die tegenwoordig een bijna-doodvonnis is. Maar vooral een conservatief van de oude stempel en die mensen mag ik soms wel. Hij stelde zijn eed gezworen te hebben op de grondwet en niet op de president en hij ging dus niet mee in de criminele opzetjes van Trump. Die tweette daarop Rustys adresgegevens aan zijn SA-mannen.
Rusty kan tot op heden zijn telefoons niet gebruiken vanwege de vele dreigtelefoontjes. Hij vreest de zaterdagen, want nog steeds komen er dan bewapende mannen voor zijn huis staan en vallen de hele buurt lastig en vertellen verhalen dat hij een pedofiel zou zijn.
Ondertussen lag zijn dochter binnen op haar sterfbed.


En dan Shaye Moss. Ze bracht met haar moeder - Lady Ruby - oudere mensen naar het stembureau. Hielp ze met benodigde formulieren uitprinten. Omdat haar oma die zelf lange tijd niet had mogen stemmen verteld had hoe belangrijk het stemrecht was.
Zij kreeg met de kracht van een Amerikaanse president te maken, die haar beschuldigde van fraude en dat hij daardoor verloor. Kregen vroeger alleen types als Hitler met die kracht van de Amerikaanse president te maken, nu iemand die niets had om zich te verdedigen. Trumps SA viel het huis van haar oma binnen om haar en haar moeder te arresteren.
Van de corona-lockdown heeft ze weinig gemerkt. Ze gaat haar huis nauwelijks nog uit, met uitzondering van de maanden dat ze ondergedoken zaten. Ze durft zich niet meer voor te stellen, is bang om ergens heen te gaan en zeker samen met haar moeder. Bang dat zij haar naam noemt. Voor haar moeder is het niet anders, ook zij is haar naam kwijt. Er rest slechts een schaduw van haar vroegere immer actieve leven.

Van de verkiezingsmedewerkers is er niemand meer in dienst, ze durven niet meer. Het is zoals Abby Philip van CNN zei: 'Zo knagen ze aan de fundamenten van onze democratie.'
En dan heb ik het plan van Trump en Giuliani nog niet genoemd om fake-kiesmannen naar de stemming te sturen.


Donderdag gaat het verder. Ik zal mijn boodschappen tijdig doen.

Maandag 20 juni 2022


Aflevering 232

ZIEK ZIJN IS niet leuk. Maar schoolziek heb ik altijd een zeer nuttige ziekte gevonden. Zo'n vage snotteraandoening met symptomen van stripboeken lezen ziekte. Een beetje niks, in je geest lanterfanteren en onbeperkt comfortfood eten.
En dat zou je kunnen reguleren en digitaliseren. Elke week krijgen willekeurige mensen op het laatste moment, zonder voorwaarschuwing een bericht dat ze ziek zijn.
Ze moeten vervolgens thuis in bed blijven, want er kan controle komen.
Je zal zien dat de rest van het ziekteverzuim enorm zal dalen.


PS: Ik ben nog ziek, dus verwacht niet teveel.
(c) - 2000-2022 Dieter Bruls