Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 24

 
     

2022

mei - april - maart - februari - januari

 

2021 - 2020

Vanaf daar per maand doorklikken

 
     
     
  Zondag 19 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 231  
 

Een ultra kort verhaaltje

 

 
   
     
 

 
     
  Zaterdag 18 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 230  
 

Het regent te droog

De middenstand is de boer van deze tijd. Hoe het ook is, ze klagen. Eerst was het het internet, toen het thuisbezorgen, daarna de corona, de pandemie, de lockdown, de stijgende grondstofprijzen en uiteindelijk het gebrek aan personeel.

Vandaag ging ik met mijn boodschappenlijstje naar de winkelstraat.

Een BIC-Renew, de hervulbare versie van de BIC-klassieker. Ze hebben het product - na veel gezeur van mij - in de markt gezet maar weten het niet te vermarkten: als de grootste producent van plastic wegwerp artikelen, kan je natuurlijk moeilijk komen met dat zo'n herbruikbare pen beter voor het milieu is. Dus is het totale mediastilte rond het product.

De mondkapjes wilden nog wel lukken, Sywert heeft ons en vooral zichzelf goed verzorgd.

De koffiefiltertjes, waren geen gewone maar kleine ronde voor in een moka potje. Ik ging naar de speciaalzaak. Niks.

Drekzakken zijn vuilniszakken en dat lukte.

Lekzout is een product dat Hollanders om onnavolgbare redenen zwart/wit noemen, terwijl het licht bruin is. Vanwege zijn helende werking bij diverse maagklachten noem ik het een drogisterijartikel. 'Kijkt u maar eens bij het snoep en als het daar niet staat...' Ja wat dan, bij de zwembroeken?

Toiletpapier gaf nog geen probleem. Nog niet: het schap was op mijn pak na leeg. Heb ik een pandemie of een oorlog gemist?

Dweilen. Gewoon gebroken witte grof katoenen met zo'n rode baan letters erin geweven. Ze liet me iets fyberigs zien. 'Dit is alles wat we hebben, we gaan met de tijd mee.' 'Ik ook,' zei ik, 'maar ik vrees de andere kant uit.'

En wat overal het bindend advies was? 'Kijkt u eens online.'

 
     
  Vrijdag 17 juni 2022  
     
 

 
     
   
  Aflevering 230  
 

De schijf van vijf

Ik heb niet veel te melden vandaag, ik lag de hele dag in bed. Te lamlendig om te lezen zelfs. Ik haalde mijn vijfde* vaccinatie gisteren, klaar voor de volgende golf.

De mevrouw in hokje 12^ maakte er niet veel woorden aan vuil: je mag ook wel verwachten dat iemand nu inmiddels weet hoe het gaat.

Ook geen kinderzinnetjes als pas op daar komt ie en het prikt maar heel even. Gewoon ram dat ding erin. En zo dat dat obligatoire pleister ook nog een functie had. Hoef je je achteraf ook niet af te vragen of je nou eigenlijk wel een prik hebt gehad.

Maar vannacht ging het minder. Kniesoren noemen dat bijwerkingen, ik noem dat werkingen. En weet je wat erg is? Dood door corona.

Want wat ze dan allemaal over je zeggen als je dood bent.

 

* Ik smokkelde er een bij op Berlin Alexanderplatz

^ Vanwege de anonimiteit van de medewerkster heb ik het nummer veranderd

 
     
  Donderdag 16 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 229  
 

10:19

KLAGEN DAT JE onder de nieuwe regels van de hadj niet verzekerd bent, getuigt niet van een groot godsvertrouwen.

 

10:23

MAAR DE MOTIVATIE van Saoudi Arabie dat ze een papierloos ministerie willen optuigen, klinkt als je krijgt niks om je op te beroepen. Ieder voor zich en god voor Saoudi Arabie.

 

10:42

JE ZOU ZEGGEN dat er momenteel genoeg geld binnen komt met hun grootste exportproduct.

 

19:12

EN DAN GAAT Schiphol ook nog dicht voor uitgaande vluchten.

Oftewel: Hadj-Me-Maar.

 
     
  Woensdag 15 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 228  
 

De avond van de onzichtbare honden

Op mijn avondwandeling vielen me bij het Amstelhotel een aantal zogenaamd toevallig rondstruinende oudere jongeren op. Ze namen min of meer willekeurig foto's van het hotel. Waar niets te zien viel. Het stond er zoals het er al jaren staat.

Ze hadden hun Rolling Stones-parafernalia afgelegd, ze hingen hier natuurlijk omdat ze Mick Jagger nog binnen vermoedden, afgezonderd vanwege corona. Nu is de kans groot dat die inmiddels al met zijn privat jet naar zijn landhuis is gevlogen.

Het deed me nog eens denken aan het leven dat die mensen de afgelopen 60 jaar hebben geleid: nooit het normale bestaan. Kaviaar in de duurste hotels en niet eens weten wat het kost. Nog nooit in een viswinkel geweest om het zelf te kopen, nog nooit zelf een eitje gebakken.

Met een eigen vliegtuig naar huis als je je niet lekker voelt, het laatste stukje met de helikopter. En altijd alle aandacht op jou. Mensen die nog blij zijn als je ze aansteekt met corona. 'Van Mick Jagger gehad!'

Steeds van die vrouwen in de hotellobby die druk doen alsof ze met de band zijn. En buiten je hotel die buurtvaders die hun onzichtbare hond uitlaten. Geen wonder dat die heren geen onderwerpen meer hebben voor een aansprekend nieuw nummer.

Ik nam de metro terug naar de afzondering.

 
     
  Dinsdag 14 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 227  
 

De verkeerde afslag op de intergalactische periferique

Bij buitenaards leven wordt meestal gedacht aan iets wat op ons kijkt maar toch duidelijk anders is: wel benen maar dan drie. Over een levende gaswolk hoor je nooit. Of informatiedelende stenen, rotsblokken die gedichten voordragen.

Van de andere kant hoor je een Jordanees ook niet over aliens die de hele dag op accordeons lekkere moppies muziek ten beste geven en verder niets anders willen dan gezelli bakkies doen en dat begronden met dooddoeners als 'lekker toch?' Maar misschien zien ze dat zelf ook niet als leven.

 

U heeft wel eens van de Fermi-paradox gehoord: er moet elders leven zijn, maar waar is iedereen?

Ik vermoed dat we al ontdekt zijn maar dat men geen contact wil, omdat we bekend staan als een levensvorm die zichzelf niet kan besturen: rampen over zichzelf afroept, elkaar uitroeit, de planeet vernietigd en zo meer. Zoiets wil je houden waar het is.

Wij zijn de banlieu van het universum en zij stemmen allemaal rechts.

 
     
  Maandag 13 juni 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 226  
 

Rossiamalen

Terwijl Russische en Belarussische sporters overal geweigerd worden, toont de tenniswereld en het Brabantse Rosmalen zich weer eens van zijn meest principeloze kant.

In Rosmalen - vanaf nu Rossiamalen of Rusmalen - werd de damesfinale gespeeld tussen een Russische en een Wit-Russische: Jekaterina Aleksandrova en Aryna Sabalenka. De Russische belandde in de finale door eerst nog haar landgenote Veronika Koedermatova te verslaan. Bij de heren strijd nog de Rus Daniil Medvedev voor een plek in de finale.

Hun meespelen wordt goedgepraat met allerlei verschuilen achter regeltjes van de internationale tennisbond. Volgens de directie in Rossiamalen kon het meespelen alleen verhinderd worden als de regering het verboden had. Maar je kan ook iemand gewoon de toegang tot het terrein ontzeggen, dat kan je met je eigen voortuin ook. Bij Wimbledon zijn ze ook iet welkom.

Overigens rest nog de vraag hoe ze deze Russische miljonairs gaan betalen, want daarmee overtreden ze de internationale regels aangaande de boycot. Of doen ze het gratis?

 
     
     
     
 

(c) 2000-2022 Dieter Bruls