Mail: dieterbruls@gmail.com


Vorige week
Huidige week
Bij geen updates Tekeningen
Week 13Zondag 31 maart 2024


Geen Zwitserse precisieDe hele dag mooie foto's gemaakt, maar die leest mijn reiscomputer niet.
Vandaag in 11 uur van Arnhem naar Riederalp Zwitserland gereden, Pasen is niets op de weg. In de gondel omhoog in de sneeuw beland en vannacht valt nog bij.
Morgen neem ik mijn 'oude' camera mee, dan krijgt u beeld. En zo nodig voeg ik bij terugkomst de rest van de foto's toe: vroeger kreeg je je vakantiefoto's ook pas na de vakantie.
Het moest toch al een tijd worden met als thema je moet niet altijd alles willen kunnen. Weg van de piepjes en de notificaties.Zaterdag 30 maart 2024

Blanke Boeren Boosheid
Boze blanke boeren over een country- album van Beyoncé. Want het zou genre-over- schreidend zijn, waarom? En wat zou daar mis mee zijn?
Ooit klachten gehoord over Elvis, the Beastie Boys of zelfs Vanilla Ice?

En of het nieuw is?
Etta James vond haar I'd Rather Go Blind eerder een countrysong dan een bluesnummer.
En hoe dieper je afdaalt in de catacomben van de Amerikaanse rootsmuziek hoe meer je ziet dat de grenzen tussen de genres verbleken.

Beyoncé rijdt die weg naar de oorsprong terug. Op de hoes zit ze niet voor niets - niets is ooit zomaar bij haar - andersom op haar paard.Vrijdag 29 maart 2024

Moss vs Ohnona
In Noord Korea krijg je dwangarbeid in een strafkamp in voor het dragen van een spijkerbroek. Voor een skinny exemplaar loopt dat met nog wat jaren op..

In Parijs op de catwalk viel onder andere een model op: ze zag eruit als Kate Moss, een look-a-like. Alleen de uitstraling had ze niet.
Kate Moss zou in Noord Korea voor haar blik de doodstraf krijgen, Denise Ohnona zou er met strafkamp vanaf komen, dacht ik. Al slaat het natuurlijk nergens op.Evan Gershkovich een journalist van de Washington Post en vroeger van the Moscow Times zit vandaag één jaar onschuldig en zonder aanklacht vast in een Russische gevangenis. Waarschijnlijk om hem uit te wisselen tegen een veroordeelde crimineel. Je kunt hem schrijven.Donderdag 28 maart 2024

Een zelfmedicus
Voor het zelfmedicatieschap in de supermarkt stond een man de weg naar de kwakzalver te plaveien. Hij vroeg wat ik zocht alvorens ik me nog maar had kunnen bedenken wat en begon direct aan een betoog over minder alcohol, veel vezels en de slechte invloeden van stress. Alcohol drink ik al bijna 14 jaar niet meer, ik eet dagelijks een stoelpoot uit tropisch hardhout aan vezels en ik ben doctorandus in stressvermijding.

Hij begon over de darmen, parasieten en een pathos- loog-atoom (aan zijn eerste gebod hield hij zichzelf duidelijk niet). En een door die - neem ik maarI aan - patholoog-anatoom wetenschappelijk ontdekt medicijn (ik zie dan altijd mannen met tropenhelmen en khaki kortgemouwde tunieken die met een verrekijker een kever op twee uur ontdekken).

Daarna ging het heel snel. De overheid wilde ons dat niet vertellen want de pharmaceutische industrie. En dat de overheid ons allemaal dood wilde hebben en dat dat met corona niet gelukt was (hoorde ik hier lof voor de vaccins?).
Ik zei hem dat als er een medicijn was tegen iets waar we met zijn allen aan sterven zouden, big pharma de eerste is om het op de markt te brengen. En als de overheid ons dood wilde hebben dan zou een atoomoorlog een veel effectiever middel zijn?

Een vakkenvulster was zijn gepalaver ook wel beu en toonde dat met een grimas en een knipoog naar mij en een tegen hem gericht goedenavond. De man was inmiddels gaan schreeuwen omdat ik me 1,5 meter verwijderd had.
Misschien was dat rek wel zijn favoriete hangplek, je kan zulke waanzin namelijk niet in de wachtkamer van de huiskamer gaan uitventen en bij de psychiater roepen ze je met spoed binnen.

En dan zeggen ze van vakkenvullers dat het maar VMBO'ers zijn, ze missen de kop van de spijker echter niet. Terwijl zo'n universitair gemankeerde anti-vaxxer maar op eigen weerstand verder zelfbouwkennist.Woensdag 27 maart 2024

De zin van het leven
Om de een of andere reden lijken vele mensen ervan overtuigd dat ik de zin van het leven weet. En dat ik dat wel even wil vertellen.
Nu kan ik daar heel makkelijk over zijn en het is ook zeer eenvoudig. Zo eenvoudig dat men er meestal geen genoegen mee neemt.
De zin van het leven is er niet. En mocht die er al zijn is het echt niet meer dan dat je erbij neer moet leggen dat er geen zin is.
Vervolgens is alles makkelijk. En hoeft niets meer.

Ok, het kan geen kwaad als je niemand kwaad berokkent.Dinsdag 26 maart 2024

De steentijd met betonrot
Een brug in Baltimore stort in nadat er even een vrachtschip tegenaan heeft geleund. Als een kaartenhuis.
Dan is die brug gewoon rot. Als gevolg van jarenlang te weinig uitgeven aan infrastructuur.

Hetzelfde zie ik hier gebeuren na vier jaar een regering met PVV, BBB en NSC. De Zeelandbrug of zo. De Afsluidijk die spontaan wegzakt.
Bedrijven die wegtrekken omdat er alleen nog in landbouw wordt geïnvesteerd. Omdat ze de expatregeling aan de gewone Nederlander willen geven en er uiteindelijk geen belastinginkomsten meer zijn. Geen geld voor scholing, niet voor de toekomst. Slechts voor wintertenen.

Terug naar de steentijd maar dan met betonrot.Maandag 25 maart 2024

Nederlands CV
'Singer songwriter
2 start ups (Blauwe Maandag 1 & 2)
Sabatical
Barista
Influencer
Mezelf gezocht
Vriendin gezocht
Rapper
Een eigen kledinglijn
Vegan B&B in Argentinië (crowdfunding)
Tijdje in crypto's gedaan
Heitje voor karweitje
Iets met yoga
Eigen TikTok-kanaal (16 views)
Boek en podcast over mijn loopbaan als profvoetballer (niet)
Mogelijk kandidaat kamerlid geweest voor 3 nieuwe partijen
Tussenjaar genomen
Gesurfd met dolfijnen...'

'OK hebben we nog een expat? Werkervaring doet niet ter zake!'
Copyright Dieter Bruls 2000 - 2024