Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Deze week - Vorige week
TekeningenWeek 24Zondag 18 juni 2023The New York TimesLevensverzekering
Een koude oorlog kan je alleen winnen van een ideologie zonder hiernamaals.
Dat is de reden dat Poetin de kerk er nodig bij wil.

Helaas voor hem geloven de Russen inmiddels meer in beloning in het nu en zien ze de kerk vooral als behoeder van traditionele waarden en niet als post-levensverzekering.
Zaterdag 17 juni 2023
Sarah en Cath
Terwijl ik een brood bakte, las ik in Vaxxers van Sarah Gilbert en Catherine Green, hoe zij het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 ontwikkelden. Zoals ik vaak zeg: brood bakken is vooral een zaak van veel lezen.
Zij, op hun beurt, vergeleken het maken van een vaccin met het bakken van een brood.

Om even wat vaktermen duidelijk te hebben, raadpleegde ik mijn iPad die nog op bed lag. En terwijl zij in het boek slaap te kort kwamen, viel ik in een diepe slaap.
Toen ik wakker werd was het deeg klaar. Zij vochten ondertussen  - in hun poging de wereld te redden - nog met alle tegenstand die die wereld in zich heeft.
Sarah en Cath zijn mijn helden van de dag.

Sarah Gilbert, Catherine Green: Vaxxers - Hodder & StoughtonHet brood
Weizen Mischbrot: 200
gram rogge, 300 gram fijn volkoren tarwemeel en een sneetje verkruimeld oud brood (van gelijke samenstelling) met het gist mee.
En Kümmel (karwijzaad). Ik heb de precieze samenstelling van het AstraZeneca-vaccin doorgenomen, maar dat is toch echt moeilijker.

Vrijdag 16 juni 2023

Moet ik meer zeggen?
Donderdag 15 juni 2023
Twee voeten = genieten
Een foto mat slechts twee voeten en soms onderbenen - eventueel met slippers - in liggende stand, met wat landschap, veelal een waterpartij. Het is moderne beeldtaal voor even niks, lekker rust, genieten, zon.

Ik heb het idee dat deze foto voor de telefoon met camera en de sociale mdia niet bestond. Nu kan hij zonder bijschrift verstuurd worden: iedereen weet wat bedoeld wordt.

Blijft de vraag, wie verstuurde de eerste? En hoe kwam het dat het wereldwijd overgenomen werd en zo aansloeg? En zou diegene die de eerste verstuurde door hebben gehad wat het ontketend heeft?
Weet een sneeuwvlokje dat het een lawine veroorzaakt?
Woensdag 14 juni 2023
Lock him up!
Ik zag Chris Christie maandagnacht in een Town Hall Meeting op CNN. Christie is een Republikeins presidentskandidaat en in duidelijke bewoordingen tegen Trump.
Ik vind de meeste Republikeinen verwerpelijk, maar hij komt op mij over als een oprecht en integer politicus. Redelijk, fatsoenlijk. Eentje waar ik naar kon luisteren zonder me te ergeren. En - hoe verfrissend - voor zijn fouten komt hij eerlijk uit.

Het zou voor de Republikeinen goed zijn om hem als kandidaat te kiezen: ze zouden weer een beetje normale partij kunnen worden. En de VS weer een beetje een normaal land.
Biden zou het tegenover hem moeilijk krijgen. Maar Biden krijgt het hoe dan ook moeilijk: hij is een te zwakke kandidaat.

Biden moest in het geval dat Christie kandidaat wordt, op Trump moeten hopen: dat die als onafhankelijk kandidaat meedoet.
Maar de dreiging van Trump als onafhankelijk kandidaat zorgt ervoor dat de Republikeinen geen andere kandidaat kunnen keizen.

Gevangenisstraf zou een heel goede oplossing zijn. Of het ontnemen van de burgerrechten.

Link (muziek): De nieuwe PJ Harvey verschijnt binnenkort. De single met mooi filmpje.


Dinsdag 13 juni 2023
Afscheid
Nabestaanden van de slachtoffers van een schietpartij voerden in de rechtbank aan dat ze geen afscheid van hun nabestaanden hebben kunnen nemen.
Ik snap dat wel, maar ook niet.
Zijn er schietpartijen waar dat wel kan? Dames en heren wilt u nu even tijd maken voor het afscheidsmomentje?

Aanvulling: link toegevoegd onder BliBra gisteren.

Maandag 12 juni 2023Inspiratie geleend bij Saul Bass (Vertigo-poster).Vrienden Poetin en Trump zeggen af vanwege Vrouwe Justitia
Schandaal op schandaal, belastingontduiking op grote schaal, fraude, beledigingen, machtswellust, criminele politiek, de democratie uithollen, seks met minderjarige meisjes, aanzetten tot prostitutie, dwepen met Mussolini; en hoe noemt Rutte je? Een karaktervol mens.

Berlusconi krijgt een staatsbegrafenis. Ik mag hopen dat ze hem eerst even door de milieustraat loodsen.Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023