Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates:
klik hier
Deze week
Vorige week
Tekeningen
dieterbruls.nl
Week 31
Voorpagina

Zondag 7 augustus 2022
Etc etc etc


Kinderen
In de supermarkt zei een meisje doelend op haarzelf en haar kleine broertje 'Wij mogen alles eten hè, oma.' Het was voor het rek met koek.
De oma nam het ter kennisgeving aan. 'Niet zoals Bart, hè.' Uit de manier waarop ze het zei maakte ik op dat Bart een neefje moest zijn.
Ze zei het nog maar eens. 'Wij mogen alles eten, oma.'

Voor het voetgangerslicht legde een vader aan zijn drie kinderen uit dat ze moesten wachten totdat het groen werd. Het was vooral voor het oudste meisje bedoeld, haar zusje en broertje waren duidelijk nog te jong.
Omdat het oversteken van de straat in twee etappes gaat, moesten we nog een keer wachten.
Bij dat volgende stoplicht nu wilde het meisje pas lopen als het licht blauw zou worden.


Zaterdag 6 augustus 2022
De tel kwijt + 3


De theoretische auto
Ik vind elke huishoudelijke bezigheid geestdodend. Pure moord op het brein. Als iets vuil is vind ik een doekje eroverheen halen al een resultaat van 100%: het is beter dan dat het eerst was. Het hoeft niet glimmend, het wordt toch weer vies. Gelukkig heb ik een heel leuk iemand die mijn leven wat op orde houdt.
Elke activiteit om het dagelijkse leven draaiende te houden ga ik dus het liefst uit de weg. Vandaag ontving ik een hele grote doos met een nieuwe oven erin. De doos staat danig in de weg, maar ik zal hem niet openen voordat ik de oven nodig heb. Had er een boek, een cd of een potlood ingezeten had ik de verpakking al lang met een Stanleymes aan flarden gesneden.

Niet voor niets dat ik mensen die met veel bombast verkondigen dat ze niet stil kunnen zitten, schuldig acht aan alle ellende in de wereld. Als iedereen zoals mij was hadden veel dingen nog in de verpakking gezeten. Vooruitgang was iets in gedachten, niet noodzakelijkerwijze waar te maken.
In mijn wereld werden file's veroorzaakt door theoretische auto's (ik heb niet voor niets alleen een theoretisch rijbewijs) en oorlog was een intellectuele strijd met slechts op papier bestaande massavernietigingswapens.
Zo nu en dan een lapje was genoeg.

Vrijdag 5 augustus 2022
De tel kwijt + 1


De Rijn
Waarom de Rijn zo laag stond vroeg de juf in de klas.
'Vanwege corona!'
'De oorlog in Oekraïne!'
'Te weinig personeel!'
'De boeren!'
waren de antwoorden.

Daarna moest de juf uitleggen waarom de Rijn zo vaak als machtige stroom bezongen werd.
'Vroeger stroomde er water door.'

Donderdag 4 augustus 2022
De tel kwijt


Much ado about nothing
Een frêle mevrouw op leeftijd in een zuurstok roze mantelpakje landt op dat wat verhoudingsgewijs het Rottummerplaat van China is en het bevolkingsrijkste land met een gigantische oppervlakte en een van de grootste economiën van de wereld is helemaal van slag.
En dan kletst men vaak over Aziaten die ondoorgrondelijk zijn en hun gevoelens achter maskers verbergen, hier laat China zich open en bloot van zijn zwakste kant zien.

Ze zetten hun hele militaire potentieel in. Terwijl dit toch echt voldoende zou moeten zijn.

Woensdag 3 augustus 2022
Weer een ongenummerde aflevering


16:12
De mededeling van het Waterschap had directe invloed op het waterschap in de supermarkt. Anders wordt wat het Openbaar Lichaam zegt als geouwehoer gezien, nu leek het erop alsof Spa ook door de Rijn ons land binnenkomt.

16:33
Dan zullen we toch eens werk moeten gaan maken van sluizen aan de kust: nu de zee stijgt en de rivieren dalen. Maar misschien kunnen we beter wat polders blank zetten, als reservoirs. Maar dat zal wel niet kunnen ivm de daar wonende boeren.

17:02
Dan stond er iemand zijn boot maar te kärcheren omdat de auto niet meer mocht. En die dingen worden vies met dat lage water.

17:04
Even wat rimpels aan Nancy Pelosi toegevoegd (zie hieronder). Er waren mensen die die Winnie the Pooh niet begrepen: in China zijn afbeeldingen van Winnie verboden omdat hij te veel zou lijken op Xi Jingping.
Dinsdag 2 augustus 2022


De zoveelste ongenummerde aflevering (telt u mee?)


Muntje
Vroeger moesten we een geldstuk in de supermarktkar doen, zodat we hem netjes zouden terugbrengen. Vervolgens werden er door allerlei bedrijven - die meestal zelf geen winkelkarretjes hadden - reclamemuntjes die ook pastten weggegeven.
Daarna gingen de supermarkten dit uit arremoede zelf ook maar doen. Eerst van metaal, later van plastic. In het begin moest je daar om vragen, nu liggen ze in mandjes op de counter. En iedereen brengt ondertussen braaf zijn karretje terug.
Met geld werkt net zo: het conditioneert. Alleen die laatste stappen moeten we nog zetten. Vooral die van het mandje.


Maandag 1 augustus 2022
Nog een ongenummerde aflevering


19:03
IK WAS TE MOE om een stukje te schrijven en donderde om zeven uur mijn bed in. En een dagje niks mag ook wel een keer, het overgrote deel van de lezers ligt toch ergens aan een strand te niksen.

En het schijnt dat als mensen tijdens de vakantie iets lezen dat voor het grootste deel boeken zijn die, ondanks al hun literair aandoende omschrijvingen, boeken zijn die je vroeger als feuilleton bij de kiosk kocht.

11:35
Totalitaire staten komen er altijd het beste vanaf bij een gevangenenruil. Bij hun kraait er geen haan naar als er iemand ergens in een gevangenis blijft hangen, het kan nooit slechter zijn: in een gevangenis in de vrijheid dan in vrijheid in een gevangenis.
Als gevangene ben je niet meer dan een propaganda-instrument.
En dat werkt nog beter als je sterft.

11:57
In OOstenrijk pleegde Lisa Maria Kellermayr zelfmoord. Ze kwam als huisarts en voorstander van vaccinatie veel in beeld. Ze werd met de dood bedreigd door anti-vax facisten.
Dood is altijd de bijwerking van de anti-vaxxers.(c) - 2000-2022 Dieter Bruls