Mail: dieterbruls@gmail.comBij geen updates
Deze week - Vorige week - Overzicht
TekeningenWeek 4Zondag 29 januari 2023
Hark! Hark!
Een popmuzikant met een voornaam als achternaam is meestal een waarschuwing voor ulk: Peter Gabriel, Billy Joel, George Michael, Cèline Dion (vooral de oververtegenwoordiging van aartsengelen valt op).
Er zijn uitzonderingen, Bob Dylan, Petulia Clark en Keith Richard zag de bui al hangen en veranderde zijn naam snel terug naar Keith Richards. Aanvullingen? Is Parker een voornaam, dan Graham Parker om mijn ulk-theorie verder te ontkrachten. O ja en Brian James.
Een beetje een theorie van niks dus, zelf niet Ig-Nobel-waardig.

Engelenzang. En toen dacht ik aan John Lydon (Lydon een voornaam?) die mee wil doen aan het Eurovisie Songfestival. Maak het iets meer spraakmakend, wat te denken van John Lydon en Yoko Ono klinkt toch bijna als? U voelt hem al aankomen: John & Yoko. En qua muziek en zang ontloopt het elkaar niet zoveel: Hawaii en Walking on Thin Ice (dat ze ooit nota bene met Siouxsie Sioux zong, toch ook een oude 'vriendin' van de heer Lydon).

Link: ik had dit filmpje ooit al eerder, maar het is een mooi voorbeeld van je kunt overal een complot achter zien of je gaat verder zoeken en vindt eenvoudige verklaringen voor grote raadsels: the Umbrella Man.
Zaterdag 28 januari 2023
Sappig
ChatGPT bedenkt niet dat de weduwe Hazes een gecremeerde kroket is, totdat iemand het ooit ergens geschreven heeft.
Ik vind dus ook niet dat de rechter het juice-koningin Yvonne Coldeweijer mag verbieden, want hij maakt daarmee het taalgebruik van duizenden ChatGPD-gebruikers een stuk minder sappig.Verder vandaag
Link (muziek) - Hij verzorgt al 18 jaar trouw het muziekjaaroverzicht op deze site en nu is zijn nieuwe plaat uit: Allard JJ. Zijn vorige (Uncovered, 2020) was meer dan goed, deze is nog beter, rijker geïnstrumenteerd, bredere arrangementen en de nummers lijken ook meer uitgewerkt: bij de vorige plaat was ik soms verbaasd dat een nummer voorbij was, ik miste net nog een break. Nu niet. De nieuwe Under the Loop is al te beluisteren via Spotify en Bandcamp. En binnenkort ook op lekker dik zwart vinyl. Kopen die plaat! Kan je later je kleinkinderen uitleggen: kijk dit was een lp, hoor dit was muziek en bedenk alles zelf gemaakt! En tot die tijd grijsdraaien.
Vrijdag 27 januari 2023
Voor of tegen de ondergang?
Eerlijk gezegd begrijp ik de drukte om de wegblokkade van de A12 zaterdag in Den Haag niet.
Natuurlijk Extinction Rebellion is iets anders dan  rechtsstaatontkenner Willem Engel of tractorrijdende bezorgde burgers, dus dan is het wel aanzetten tot.
Maar ze kunnen toch zeggen dat er op het genoemde tijdstip op de A12 een bus vol Kick Out Zwarte Piet-extremisten verwacht wordt?
Donderdag 26 januari 2023
Op herhaling

Zie dinsdag 24 januari 2023. NB: ik kende de juridische truc niet.
Woensdag 25 januari 2023
Smelt in de mond, niet in de hand
In de VS is de polarisatie inmiddels zover dat M&M's verder gaat als Bonitos en Treets.
De strijd is nu alleen nog wie de Bonitos zijn en wie de Treets.


Dinsdag 24 januari 2023
NAVO-2
Erdogan is in zoverre betrouwbaar dat je erop vertrouwen kan dat hij onbetrouwbaar is. Dus binnen de NAVO heb je niks aan Turkije. Zou Zweden, Finland, Nederland of, ik noem er nog maar een, Griekenland worden aangevallen, zal Erwtje solidair zijn zodra er betaald wordt.
Er schijnt echter enig geopolitiek belang te zijn om meneertje Piepkalkoen aan onze kant te houden, zijn goede band met Asad & Co bijvoorbeeld.

Dus ik heb maar een oplossing voor de NAVO: de NAVO-2. Voor alle landen voor wie democratie geen nationaal eenheidsbesluit is. Dus zonder Turkije en ook zonder Hongarije.
Aan het resultaat verandert er niets: wordt één van de NAVO-2 landen aangevallen worden de andere NAVO-2 landen ook aangevallen en die zitten ook in NAVO-1. Dus moet Erdogan alsnog meedoen.
Voor de rest gaan we alleen nog in de NAVO-2 investeren. Zul je zien hoe snel de dictators aan de deur kloppen. Maar dan hebben wij eisen.
Maandag 23 januari 2023

Nette mensen (een meneer en een mevrouw) die niks met dit stukje te maken hebben, maar er wel een bewijs voor vormen dat de salamanders onder ons zijn.Nette mensen
Het NOS-Journaal sprak in de kinderverkrachtingszaak van de Limburgse oppasouders over een ideale oppasouder, netjes gekleed en gekapt, keurige mensen, niet het soort mensen waarvan je dit verwacht.
Omschrijvingen die je ook nogal eens hoort in verband met bedriegers, ladenlichters en flessentrekkers, fraudeurs en mensen die hun gezin uitmoorden. Ilse Koch was ook een keurige mevrouw.
En natuurlijk kleden huwelijkszwendelaars zich ook zo: het werkt namelijk niet als je met slechts drie tanden in je mond, een enorme putlucht om je heen en een ooglapje deze bezigheden nagaat. Een auto huren wordt zo al moeilijk.
Pas op als u nette mensen ziet. Ze steken u een mes in de rug.

Copyright Dieter Bruls 2000 - 2023