Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 29

 
     

Voorpagina

 

 

   
     
  Zondag 25 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 78 [501]  
 

Zomergast

 
 

 

 

 
     
  Zaterdag 24 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 7 [500]  
 

Heiligverklaring

 
   
 

In Zevenaar - dorp met stadsrechten omdat elke drogisterijketen en textielgrootgrutter er gevestigd is - hebben ze in de vaart der volkeren ook een Peter R. de Vries-monument opgericht. De leefregel doe maar normaal dan doe je al gek genoeg die hier in beton en mensenvlees gevat is, even niet indachtig. Het monument voor de Vries is plompverloren op een gedenkteken voor oorlogsslachtoffers geplaatst.

Iedereen lijkt dat de normaalste zaak van de wereld te vinden. De volgende stap zal heiligverklaring zijn.

 
     
  Vrijdag 23 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 76 [499]  
   
 

Ik ging naar Duitsland. Dat zou niet meer kunnen zei men.

Maar mensen lezen de artikelen maar half. Wie de regels allemaal leest weet dat ze niet gelden als je op doortocht bent. Bezoeken korter dan 24 uur zijn toegestaan. Het normale grensverkeer mag dus.

Het viel me op dat ook de grensbewoners de regels niet kenden. Regels met een mits, regels met een maar of een uitzondering worden niet begrepen.

De maximale duur van een doortocht zal men ook wel niet weten.

 
     
  Donderdag 22 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 75 [498]  
   
 

Het was hun dag

Er stond gisteren een massa mensen bij Carre voor het laatste afscheid van Peter R. de Vries. Mensen die normaal bij twee mensen voor de kassa door de winkel roepen of er een kassa bij kan stonden nu braaf in de rij.

Maar vandaag ging het dan ook om meer. Het ging om de cultivering van het eigen leed, dat alle onrecht en vermeend onrecht hen al dan niet door misdaad en laks politieoptreden aangedaan, door hem en in hem geheiligd werd.

Dat de politie ooit niet alle middelen had ingezet in verband met een weggelopen poes, de gestolen fiets, werd ter grote van Nicky Verstappen en Tanja Groen opgeblazen.

Vandaag ging het eindelijk eens helemaal om hun.

 
     
 

Muziek - 10 jaar geleden op 23 juli stierf Amy Winehouse aan zichzelf. Het zijn van Amy Winehouse was haar te zwaar geworden, het liefst had ze gewoon wat gezongen, wordt er gezegd.

 
     
  Woensdag 21 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 74 [497]  
 

Etsy

Ik bestelde metalen potlooddopjes bij een Schot. Ik kreeg een envelop verstuurd in Frankrijk. Het adres van de afzender was poste restante in een bar in Spanje. Een eerder bericht kwam uit Portugal. Er zat een extra dopje in de envelop, een reisslijper en een vriendelijk persoonlijk kaartje van de afzender, dat hij al te lang niet meer in het mooie Amsterdam is geweest.

Kijk als je al iets via het internet koopt koop dan via Etsy, het portaal van kleine verkopers die meestal zelfgemaakte dingen verkopen.

 
     
  Dinsdag 20 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 73 [496]  
 

Boter bij de vis

Het was een dag met een huwelijksbootje en iemand die niet uit de boot viel maar erin (letterlijk).

Dus uiteindelijk ging het via het ziekenhuis, onverwachts naar huis in Limburg. De nieuwe Duitse schoonfamilie wist in een keer waar ze in getrouwd zijn.

Ook omdat er geen grote paniek ontstond maar iedereen onverstoord doorging met dat wat gedaan moest worden.

 

Laat er wat tijd overheen gaan en ooit kan je het helemaal met een schaterlach vertellen. Net zoals een land een narratief is wordt een familie gevormd door de verhalen.

 
     
  Maandag 19 juli 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 72 [495]  
 

Zonder aanwijsbare schuldige is het een straf

Ik was onlangs in het Ahrtal, voordat de regen daar was.

Het is vreemd de beelden de laatste dagen terug te zien: wat vergane glorie leek en verslapen werd plotsklaps wilde wakker gemaakt.

Iemand zei laatst, het zijn beelden die je vaak ziet maar dan van ver. Als je er net geweest bent komt het meer dichtbij.

 

Zo zou het bij corona ook moeten zijn. Het van dichtbij zien. En vreemd genoeg - ik merkte het al eens eerder op - hebben veel mensen het niet van dichtbij gezien ondanks de vele slachtoffers.

Maar misschien is het ook wel ontkenning of zelfs schaamte. Bij de MH17 met veel minder slachtoffers, wrong iedereen zich in bochten om iemand te kunnen noemen die ze kenden.

 

Ziektes zijn gewoon minder heldhaftig.

 
 

 

 
     
     
 

(c) 2000-2021 Dieter Bruls