Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 16

 
     

Voorpagina

 
     
     
  Zondag 24 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 187  
 

90 minuten

Ik wilde net gaan kijken uit welke stad de Tatort van deze zondag zou komen, toen ik aan de overkant twee politiebusjes en drie recherchebolides zag staan. En er kwam nog een wagen van de forensische recherche bij en twee agenten met bivakmutsen.

Net toen ik me afvroeg of die bolides nu de inspiratie voor politieseries waren of andersom, dat de politie nu in zulke wagens rondreed om niet bij de tv achter te blijven liep - om de mix-up van realiteit en fictie nog wat groter te maken de roodharige politieagente uit Flikken Maastricht voorbij. De twee rechercheurs - een blonde en een brunette - met de meest flashy auto's hadden niet te miskennen tv-looks. En bij een van de twee die blijkbaar uit de achterbak leefde, want ze kleedde zich op straat om in haar ruige burger kloffie - zo'n kogelvrij vest maakt maar dik - kon ik me al hele verhaallijnen voorstellen.

Wat er nou precies was gebeurd? Dat weten we pas na 90 minuten.

Het bleek overigens een Polizeiruf vanavond, weliswaar met Anneke Kim Sarnau, maar toch, geen Tatort.

 
     
  Zaterdag 23 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 186  
   
 

Je kreeg je 15 minuten van fame en je verprutste ze

Daar stond ze met haar baby op Schiphol. En het NOS Journaal ook. Waar de reis heen ging. En of duurzaamheid daarbij ook een overweging was geweest.

'Nee daar hebben we niet over nagedacht,' zei ze met een mix van triomf en neerbuigendheid, 'Ha ha ha haa.'

Ik hoop dat die baby die opname later nog heel vaak terugkijkt. En dat hij zich dan heel bewust is dat zijn mama zijn toekomst niet zo belangrijk vond.

 
     
  Vrijdag 22 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 185  
 

De missende slag

00:37 Jan Rot zal morgen wel sterven, dacht ik voor het slapengaan. En dat deed hij, in de ochtend. Niet dat ik hem ooit zo gevolgd heb, maar zijn hertalingen zijn vaak grandioos.

Jarenlang heb ik overigens gedacht dat Jan Rot een hertaling van Johnny Rotten was. Het scheen echter andersom te zijn. Google maar even: Jan Rot Johnny Rotten.

 

19:44 Ik zag een item over drummers over de beste solo's. Nu hou ik niet van dat uitgerekte prog-rock gefreak uit de jaren 70.

Maar Rat Scabies van the Damned deed er ook een, een met een hand. Met de andere dronk hij een fles wodka leeg. Beter gezegd een wodkafles die gevuld was met water. Maar the Damned zou the Damned niet zijn als ze zekere dag de fles niet omruilden voor een echte. Zonder een kik te geven deed hij zijn act, leegde de fles en maakte de show ook nog af. Een iconische drumsolo.

Die en die ene slag op de missende tel in The Ballad of John and Yoko van the Beatles.

 

20:05 Vele kritische Russen voelen zich alsof ze in een trein zitten waarvan de machinist onbereikbaar, dronken en knettergek is. En ze op een afgrond afrijden.

Ondertussen heeft Rusland te maken met een enorme braindrain. Die wij ook krijgen omdat er een te groot lerarentekort is. Als je ze nou eens beter zou betalen en moeilijke ouders direct met een advocaat confronteert...

 

22:25 Vinden jullie het niet gek dat je nooit meer wat van Volkert van der G. hoort? Geen rechtszaken tegen vanalles. Zou hij dan toch vertrokken zijn? Wie gaat daar eens achteraan?

 
     
  Donderdag 21 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 184  
 

De oorlog der seksen

'Ja en het zijn allemaal wijven.'

'En moet je ze zien, hoe ze zich kleden ook. Om door een ringetje te halen.'

De damesronde op de bank op het plein had het er niet op, op Oekraiense vluchtelingen. Het gaf scheve ogen. En ze waren allemaal hier om hun mannen af te pakken.

'Hebben wij jaren tegen gestreden en zij gaan zo weer achter het aanrecht.' Hierop ebde het gesprek weg, de anderen keken een beetje naar de grond nu.

'Sletten zijn het, ze komen alleen voor onze mannen: die vallen voor dat hoerige.'

'Ja doe mij maar die Syriers: dat zijn alleen mannen.'

'Klote Poetin.'

 
     
  Woensdag 20 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 183  
 

12:02 - EEN NIEUWE FASE in de oorlog. De fase waar iedereen een beetje vanuit ging in het begin van de oorlog. Een oorlog die ze aan het begin met dat doel hadden kunnen winnen.

Ware het niet zo dat dictaturen niet zo werken. Daar is iedereen bang voor de waarheid.

 

12:14 - OVERIGENS WIST IK niet dat Nederland zoveel defensiedeskundigen heeft: volgens mij meer dan dat het soldaten heeft.

Wordt het niet tijd dat er een dagelijks napraatprogramma komt, zoals dat ook bij grote sportevenementen of bakwedstrijden. Wartalk?

 

19:12 - HET IS ZOOO oude bestuurscultuur om het steeds over nieuwe bestuurscultuur te hebben.

 
     
  Dinsdag 19 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 182  
 

13:57 FASTFOODLEEFTIJDSGRENS bepleit door wetenschappelijk bureau CDA.

En dan staan er aan de schoolpoort fastfooddealers met van vet druipende broodjes hamburger onder hun jas met runners die patatjes halen voor de schooljeugd.

 

19:20 EEN VERTEGENWOORDIGER van de snackbarbranche spreekt over de 'wekelijkse fritesmaaltijd' waarmee we allemaal zijn groot geworden. Dik misschien?

En: 'het demoniseren ven het frietje.'

 

19:30 WIN-WIN SITUATIE: vestig alle snackbaren op kerktorens van zieltogende kerken. Een bestelling per beklimming.

 
     
  Maandag 18 april 2022  
     
   
     
   
  Aflevering 181  
 

Despoten '66

D66 zit met een probleem. Dat probleem is al jaren duidelijk: dat is een bepaald soort man met zo'n krullenkop en een paarse (of rode) broek aan.

Van die mannen met een Tesla en een vintage Saab voor in het weekend en een adviesbureau. Van dat soort waarmee het altijd lekker gaat en dat met hun kruis prangend vooruit met een hockeytock erin zeggen. Die hun scharrel van de belasting aftrekken.

Mannen die het allemaal zeker weten. En dan ook denken dat de vrouwen in de partij dat ook allemaal in hen zien.

En als ze dat niet zien dan moeten ze kapot.

 
     
     
 

(c) 2000-2022 Dieter Bruls