Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 7

 
     

Voorpagina

 

 

   
     
  Zondag 21 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 152 [348]  
 

Gered door de avondklok

Even na twee uur vannacht hoorde ik een enorme knal, ik zocht meteen op internet of ik een 112-melding kon vinden, maar vond niet meer dat er een melding was dat de politie was uitgerukt naar Amsterdam en dat Amsterdam een stad in Noord-Holland was (die blijkbaar geen politie heeft). Gesterkt door die kennis viel ik in slaap.

De volgende ochtend bleek het een plofkraak op de Overtoom te zijn, van iemand die daar vlakbij woont hoorde ik dat ze tegen het plafond was gestuit. Dat moet wel: ik woon er een kwartier fietsen vanaf en hoorde het luid en duidelijk.

De plofkrakers moeten van het uiterst domme soort zijn, ze zijn overigens al opgepakt. Logisch, met een avondklok zijn de straten leeg en kan je ongestoord te werk gaan, maar je aanwezigheid op straat is voldoende om op te vallen. Verstoppen kan je je slechts in de massa.

Daarbij, ze dachten dat meer springstof, meer resultaat is. Maar met meer blaas je niet een bankautomaat open maar blaas je het hele ding hooguit drie straten ver.

Toen ik er de volgende dag langsfietste was de gevel dichtgetimmerd. Aan de overkant van de straat lagen nog scherven. Dodelijk, als je daar zo 's avonds zou lopen.

Gered door de avondklok, dus.

 
     
  Zaterdag 20 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 151 [347]  
 

Een nieuw geluid

Het Vondelpark liep alweer te vol, nu niet vanwege sneeuwpret maar van echte pret: lente. De politie stond op het punt van ingrijpen, zo vertelde me de hoofdagent. Hij begreep de mensen wel, maar dan toch. Er waren studenten het park ingestuurd, motivators, om de massa's aan het bewegen te krijgen, liefst richting uitgang. Bij geen resultaat zou het park afgezet gaan worden.

Ik fietste verder. Een paar straten verder trof ik een vader en zoon en die speelden een spel uit mijn jeugd, dat ik lang niet gezien had: stoeprandje. De zoon begreep de spelregels nog niet helemaal. Dat je bij een punt de terug stuitende bal op straat mag vangen om zo van dichterbij nogmaals de bal te gooien.

 

[tekst loopt door]

 

En dan zag ik nog iets: het grote aantal mensen dat samen op een bankje een biertje nuttigde. Het viel me gisteren al op bij aanzienlijk minder mooi weer. Vroeger deden alleen zwervers dit, nu ook nette dames.
Ik voorzie een probleem voor de horeca. Er was ooit een boycot van Franse wijn, die boycot deerde de Franse wijnboeren niet zoveel, wel het uit de boycot vloeiende andere consumptiegedrag. Opeens werd de Bulgaarse, de Roemeense, de Spaanse wijn ontdekt. En de Argentijnse, Australische en Californische. Steeds vaker koos men niet voor een Franse wijn. Zo zal ook de horeca deze bankjesdrinkers terug de dure terrassen op moeten zien te krijgen. Waar datzelfde biertje vier keer over de kop gaat.

 
     
  Vrijdag 19 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 150 [346]  
 

De Vallei van de Verloren Vrouwen

Reuring en leegloop in de Vallei: de echtgenote van Kim Jong Un was weer in de openbaarheid opgedoken en van prinses Latifa van Dubai kwam een video naar buiten.

 

Prinses Salma, de echtgenote van de koning van Marokko was al eerder weer boven water gekomen.

Dus zat Shelly, de echtgenote van de god van Scientology, David Miscavige, nu helemaal alleen. Maar goed dat was ze inmiddels gewend. Zo gaat dat in de Vallei van de Verloren Vrouwen.

 
     
  Donderdag 18 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 149 [345]  
 

Nieuw

Vandaag dus 21 jaar dagelijks Blindedarm Braille. En om dat te vieren, een nieuwe correspondent (zoveel waren er dat in al die jaren niet) met op onregelmatige wekelijkse basis een tekening over het dagelijkse ge-etcetera.

 

[tekst loopt door]

 
     
   
     
 

De blauwe zoogdieren

En in de eeuwige queeste Waarom zijn er geen blauwe zoogdieren? de Russische blauwe honden. Nu moet er wel bij gezegd worden dat ze dat waarschijnlijk niet van geboorte zijn.

 
   
     
  Woensdag 17 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 148 [344]  
 

De mensen zijn kleurenmoe

Er heerst nogal wat onduidelijkheid bij de mensen over de modekleur. 'Vorig jaar was het rood, nu is het weer geel. Dat geeft veel onduidelijkheid en daardoor gaan mensen ook twijfelen aan het nut van al die kleuren.

Ze zitten er totaal doorheen: ze zijn kleurenmoe.'

 

Ook onder pubers hoor je zulke geluiden. 'Vorig jaar was je helemaal hip met Insta en toen werd het TikTok. En nu is er weer iets nieuws.' Maar tot nu toe blijkt niet dat ze het niet meer kunnen volgen ondanks dat er steeds wat anders is: ze lopen overal braaf achter aan en schakelen naadloos over: 'Je moet flexibel zijn, je snel kunnen aanpassen. Anders lig je eruit.'

 
     
 

De derde single van Allard JJ's  Uncovered is 12 februari uitgekomen: Looking For You. Met een andere gitaar op de hoes (een Alligator Biscuit van Gretsch). Een nummer dat meteen hangen blijft en je in stilte door je isolatie doet dansen, meezingen mag (de tekst staat op de vinylplaat).

 
     
   
     
  Dinsdag 16 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 147 [343]  
 

Corrupt

Ik kan kort zijn vandaag: ik zou de uitspraak van het gerecht naast me neer hebben gelegd en de avondklok gehandhaafd hebben, uit fatsoen. Uit respect voor de zorg, om verdere slachtoffers te beperken en om domme mensen tegen zichzelf te beschermen. En omdat ik me nooit de wet wil laten voorschrijven door iets wat de medeplichtige aan massamoord Willem Engel rechterlijk afdwingt van een systeem dat hij vervolgens corrupt noemt.

Zodra de pandemie over is moet er maar een tribunaal komen om deze door Rusland gefinancierde misdadigers te berechten.

 
     
   
     
  Maandag 15 februari 2021  
     
   
     
   
  Aflevering 146 [342]  
 

Exit-strategie

Mensen vertrouwen de medische zorg blijkbaar niet zo. Bij een routinebezoekje aan een ziekenhuis viel me op dat de meeste bezoekers die naar binnen gingen het verplichte handen wassen niet zo belangrijk vonden en er snel langsheen glipten. Bij het naar buiten gaan wrong iedereen zich in bochten om in de ingaande laan de handen te kunnen ontsmetten.

Dat dat gedrag eventueel noodzakelijk is, komt door hun eigen gedrag aan de ingang. En zo gedragen vele zich voortdurend tijdens deze pandemie.

Met het vaccin zullen ze er wel net zo in staan: voor zichzelf, niet voor het geheel. Als uitweg, niet als ingang.

 
 

 

 
     
 

(c) 2000-2021 Dieter Bruls