Contact dieterbruls[bij]gmail.com

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 51

 

 
 

 
 

 

 

 
 

Zondag 24 december 2017

 
     
 

 
     
 

 
     
 

Zaterdag 23 december 2017

 
     
 

 
     
 

Vrijdag 22 december 2017

 
     
 

 
     
 

Donderdag 21 december 2017

 
     
  De 13e Muziek Jaarlijst - door Allard Jolles

De dertiende [2]

Lees voor toediening eerst de gisteren geplaatste bijsluiter.

 

 
  1 - Ron Gallo: Heavy Meta
Clip: Please Yourself. We zien een wandelende Gallo, op weg naar het drukste kruispunt van Nashville. Daar springt hij op een auto. Alles in een take. Wooh!
 
 
 

2 - Ty Segall: Ty Segall
Clip: Break A Guitar. Ty Segall blijft verrassen. Vette track. Snel naar de dojo.
 

 
 

3 - Jim Jones & the Righteous Mind: Super Natural
Clip: Aldecide. Na het opheffen van de J.J. Revue, is Jones terug met een nieuwe band en een wat donkerder geluid, maar nog steeds met piano en mooie achtergrondkoortjes. Spannend.

 

 
 

4 - Jake La Botz: Sunnyside  
Clips: How I Wish She Was Mine en Feel No Pain. Allebei in zwart wit, sfeervol, de een in een juke joint-achtige setting en de andere met wat solo-danspasjes en een briljante pianopartij. Klassiek, in alle opzichten.
 

 
 

5 - Legendary Shack Shakers: After You've Gone
Clip: After You've Gone. Vriendin weg, en om dat te verwerken snel een plaat gemaakt. J.D.Wilkes weet even niet waar hij het zoeken moet. Groot hart.


 

 
 

6 - Steve Earle & The Dukes: So You Wannabe An Outlaw
Clip: So You Wannabe An Outlaw. Klassieke countryplaat met klassieke countryonderwerpen. Een outlaw willen we allemaal wel eens zijn, denken we, maar wie kan het ook? Steve dus. En Willie.

 
 

7 - Moon Duo: Occult Architecture Vol. 1

Clip: Cold Fear. Er is ook een Occult Architecture Vol. 2, de vrolijke variant van deel 1. CD's verschillen als dag en nacht, ook in kwaliteit. Vol 1.: hypnotiserend.
 

 
 

8 - The Orwells: Terrible Human Beings
Clip: They Put A Body In The Bayou. Politicus weet meer, maar dat is gelogen, zegt-ie. Tuurlijk. Zeker. Vote for me.
 

 
 

9 - Ty Segall: Sentimental Goblin EP + Singles 2017
Clip: The Main Pretender. Naast Sentimental Goblin heeft Segall onlang 5 singles uitgebracht als voorbode van de nieuwe CD over 4 weken met 19 (!) nieuwe nummers. Zowel kwantiteit als kwaliteit idioot hoog. Ty's a winner.
 

 
 

10 - The Liminanas: Istanbul Is Sleepy EP
Clip: Istanbul Is Sleepy. Nieuwe CD volgt begin 2018. Plek in deze lijst mede verdiend omdat ik de CD van 2016 gemist had: Malamore. Hierbij gerepareerd. Aanrader.  
 

 
     
     
 

 
     
 

Woensdag 20 december 2017

 
     
  De 13e Muziek Jaarlijst - door Allard Jolles

De dertiende [1]

2017: mijn dertiende jaarlijst, en voor het eerst had ik moeite met het vullen van de top tien. Sommige platen vielen tegen (QOTSA), en andere waren meer van hetzelfde en daarbij ook nog minder dan de vorige (Neil Young). Motorhead bestaat niet meer, daar was anders vast weer een nieuwe van geweest. Veel doden ook, dit jaar: Chuck Berry (wat zou John Lennon daarvan gezegd hebben?), Malcolm Young, George Young, Chris Cornell, Tom Petty, Fats Domino, Gregg Allman en Charles Bradley, om er maar een paar te noemen. Berry kwam postuum nog wel met een nieuwe plaat getiteld Chuck, en die is eigenlijk best aardig, maar meer dan 2 keer heb ik hem niet gedraaid. Wie deze nummers hoort, wil meteen terug naar het oude werk.

Over oud werk gesproken. Mijn twee meest gedraaide cd's dit jaar waren de 40th anniversary editions van Rocket To Russia en Leave Home, allebei van de Ramones en allebei inderdaad 40 jaar geleden op vinyl aangeschaft. Dit soort klassiekers koop ik graag een tweede keer. Het klinkt allemaal alsof het net is opgenomen. Ik hoorde details die me eerder nooit waren opgevallen, vooral op Leave Home. Met nummers als 'Gimme shock treatment' of 'We're a happy family' passen de Ramones beter bij deze Trump-tijden dan welke andere band dan ook. Nieuw? Nee dus. Actueel? Onverminderd.

Toch was de kwaliteit van de platen die dit jaar in positieve zin opvielen, wel weer erg hoog. Ron Gallo, Ty Segall, Jim Jones... allemaal geweldig. Die draai ik over 40 jaar nog. Ik heb de 10 uiteindelijk maar vol gemaakt met twee EP's die dit jaar verschenen. Dit zijn vooraankondigingen voor 2018, want beide acts komen in januari al met nieuw materiaal. Ook Ron Gallo komt met nieuw spul. Dat belooft veel goeds, afgaand op dit clipje. En volgend jaar eindelijk weer een nieuwe Zeke. Ik verheug me nu al op de veertiende jaarlijst.
De boodschap: snel naar 2018.


Morgen de lijst!

Bij de afbeeldingen: Chuck, the Ramones (met Amsterdam t-shirt!) en Ron Gallo: leden van een familie die ons laat weten dat rock&roll niet dood is. Alle afbeeldingen zijn 'in bruikleen' van het internet [db].

 
     
 

 
     
 

Dinsdag 19 december 2017

 
     
 

 
     
 

Maandag 18 december 2017

 
     
 

 
     
 
  • Ik kom al op feestjes waar hele spuitbussen slagroom worden leeggespoten...
 
     
     
     
 

(c) 2000-2017 Dieter Bruls