Contact dieterbruls[bij]gmail.com

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

Week 43

 

 

 

 

Zondag 29 oktober 2017

 
     
 

 
     
 

Daglink:

Een korte tragikomische Franse kinderfilm uit midden jaren 50 over de wederwaardigheden van een jongetje en een rode ballon die hij vindt. Mooie beelden van Parijs: Le Ballon Rouge.

 
     
 

Zaterdag 28 oktober 2017

 
     
 

 
     
 
 • Onafhankelijk ben je pas als er boter gesmokkeld kan worden...
 • ...of belasting afgeroomd.
 • De vorige onafhankelijkheid duurde tien uur. Met de klok terug winnen ze in elk geval een uur.
 
     
 

Vrijdag 27 oktober 2017

 
     
 

 
 

 

 
 

Daglinks

Freunde der Sonne: wir sind schlauer als unsere Eltern. Het Flynn-effect of waarom al die domme patathoofden slimmer zouden zijn. Zouden.

 
     
 
 • De goudvissenkom van André Hazes komt binnenkort ook met een cd.
 • Dat je niet weet wie in het nieuwe kabinet zit omdat je nooit tijd hebt om naar Koffietijd te kijken...
 • 'Er was een minister bij die dacht dat het voor een bordeelscene was.'
 • Bij elk nieuw album van Rob de Nijs zegt oma dat ze dat op haar crematie wil. En dan zeggen wij dat ze begraven wordt.
 • Miranda had haar hersenscan op Facebook gedeeld. Ze had 26 likes.
 • Het kassameisje vroeg aan elke klant 'Overgeven?' Tenminste dat dacht ik. Toen ik aan de beurt was vroeg ze 'Ovenzegels?'...
 • ...Het leven is zo banaal.
 • 'Ik heb ook vooral op kwaliteit geselecteerd,' zei de man die over de stageplekken ging. 'Laat het kabinet daar maar eens wat van zeggen.'
 
     
 

Donderdag 26 oktober 2017

 
     
 

 
     
 

9/11 hoe het ongeveer moet zijn gegaan [5]

 

Het Pentagon

 

Het 9/11-verhaal was nog niet af. Allereerst de aanslag op het Pentagon, die alom niet zo serieus genomen wordt.

 

 1. Vele vinden het vreemd dat het Pentagon zo weinig schade had. En dat is vooral omdat men het vergelijkt met de wel zeer grote schade die de twee vliegtuigen in het WTC maakten.

 2. Het gebouw zit heel anders in elkaar: ouderwets dikke muren, veel lager, diverse lagen achter elkaar en dan ook nog de vijfhoekige vorm. Dit alles was bepalend voor hoe het vliegtuig moest aanvliegen.

 3. Mensen zagen een gat waar geen vliegtuig inpaste: ook hier vergelijken ze het met de schade bij het WTC. Bij het Pentagon braken de vleugels gewoon naar achter bij het naar binnen vliegen (ze blijven dan overigens niet buiten liggen). De romp past overduidelijk in het geslagen gat. Je kan het beter met de inslagschade bij de Bijlmerramp vergelijken.

 4. Er was niets te zien van onderdelen. Logisch: een vliegtuig dat neerstort doet dit in de regel niet omdat het uitelkaar aan het vallen is. Dit gekaapte vliegtuig was heel totdat het een zwaar gebouw raakte. Er is dus ook geen enkele reden dat er voor het gebouw ontzettend veel onderdelen zouden moeten liggen.

 5. En dat wat er wel was werd snel verzameld. Logisch: elke agent die op een plaats delict komt legt vast en verzamelt daarna zoveel mogelijk bewijs. En toevallig waren er heel veel agenten aanwezig in het Pentagon (die werken namelijk daar).

 6. Daarbij komt: een van de grootste intelligence-organisaties werd die dag volledig in zijn hemd gezet (aanslagen op het WTC remember?), waarbij het aannemelijk was dat een groot gedeelte van de sporen vernietigd werd. Dus wat je te pakken kan krijgen moet zo snel mogelijk zeker gesteld worden. En je wilt de blamage beperken: dus moet je voortuin schoon.

 7. Overigens: het vliegtuig verdween in het gebouw, desintegreerde en vloog in brand. Nogmaals: wat moet er buiten liggen meer dan dat wat men gevonden heeft?

 8. Er zijn zo weinig opnames. Die zijn er echter wel. Maar dat er minder zijn, ook dat is logisch: is het niet heel logisch dat er rond het gebouw van een veiligheidsdienst een gebied is waar niet zomaar gefilmd mag worden? En daarbij: waren alle toevallige passanten die dag niet met heel iets anders bezig?

 9. Het is zo stil rond die aanslag, je hoort nooit wat. Bekend feit: de Nederlandse Bank wordt leeggeroofd. Dan hoor je vervolgens ook niks over de sigarenboeren die die dag ook beroofd werden van wat verlopen strippenkaarten.

Als er al sprake is van een doofpot (een complot!) dan valt dat te verklaren uit het feit dat de veiligheidsdiensten faalden. En daarin lijkt 9/11 heel erg op het Kennedy-complottencomplex: ook daar is waarschijnlijk niets anders aan de hand dan dat de geheime diensten informatie achter wilden houden om niet direct van nalatigheid beschuldigd te worden.

 
     
     
 

Woensdag 25 oktober 2017

 
     
 

 
     
 

Daglink:

De man die dat wat Smiley Lewis deed zoveel succesvoller en langer deed is dood. Wat orkaan Katrina niet lukte deed uiteindelijk de tijd: Fats Domino, The Fat Man. Zijn bijnaam en zijn eerste single uit 1949!

 
     
 
 • Rutte: 'Weinig vrouwen? We hebben alleen vrouwen in het kabinet opgenomen die niet aan #MeToo doen.'
 • 'Je lijkt op Herman Brusselmans' is ook zo'n compliment dat je niet aan een vrouw moet geven.
 
     
 

Dinsdag 24 oktober 2017

 
     
 

 
     
 

Daglinks:

Alle New York Times voorpagina's sinds 1852 in minder dan een minuut. En het filmpje vertelt een duidelijk verhaal. En dan nog een verbindend linkje tussen de NY Times en de onderstaande dagaflevering over de Kennedycomplotten: ik vind het een mooi voorbeeld van dat onverklaarbare feiten geen feiten verhullen maar meestal gewoon stom toeval zijn. Gelijktijdigheid betekent niet een oorzakelijk verband. Zoiets als dat melk niet zuur wordt omdat het bliksemt, maar dat beide dingen voortkomen uit warme vochtige lucht. Oftewel correlatie en geen causaal verband.

 
     
 
 • Ik wil later in een bejaardentehuis met elke middag Russisch roulette.
 • Het Brabants Museum met de Van Gogh-schilderijen uit de film. 'En toch vind ik de film beter.'
 • De Rijdende Rechter, mag die eigenlijk ook doodstraffen uitspreken?
 
     
 

Maandag 23 oktober 2017

 
     
 

 
     
     
     

 

 

(c) 2000-2017 Dieter Bruls