Contact: d i e t e r b r u l s @ g m a i l . c o m

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 39

 
     

 

 
     
  Zondag 29 september 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Maria Callas zingt een liedje. Japanse grafische vormgeving. En het Matilda-effect.

En de Openbare Bibliotheek in Amsterdam was afgelopen zaterdag even de grootste open inrichting ter wereld. In ieder geval op dat gedeelte van de aarde dat plat is.

 
     
  Zaterdag 28 september 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Ik hoorde al wat namen fluisteren voor Allards Jaarlijst die in december komt: Rod Melacon, Jim Jones, The Hangmen, Charlie Parr... maar meer zeg ik niet. Tot die tijd kan je de oude lijst herbeluisteren of dit. Het lijkt zo weinig wat hij doet op die gitaar, maar hij heeft hier nog zes snaren. Hij heeft aan een genoeg.

Vorige week stierf Larry Wallis. Paul Gray (The Damned, Eddie and the Hot Rods, UFO) speelde bas op die single: de achterkant werd ook door Motorhead gedaan. En nu nog een keer op de enige echte bas. In blauw.

 
     
  Vrijdag 27 september 2019  
     
   
     
   
     
  Donderdag 26 september 2019  
     
   
     
  Overigens, op het juiste zebrapad is het veel drukker.  
     
   
     
  Woensdag 25 september 2019  
     
   
     
 

Daglink

En dat ander blondje had het ook al met de wet aan de stok. Het is natuurlijk een mash up van The Clash die het weer van de Bobby Fuller Four hadden en die hadden het weer van The Crickets. Maar het origineel is natuurlijk van Dead Kennedys.

 
     
  Dinsdag 24 september 2019  
     
   
     
   
     
 

Bovenstaande meneer stapte uit een trein vanwege een mevrouw wiens gezicht hij niet kon zien, het ging over iets met principes. En dat je iemand niet kunt herkennen. Nu is dat vrij gebruikelijk dat je iemand niet kunt herkennen als je die niet kent, daar doet een doek weinig aan af. En ik vind die bril danig gezichtsbedekkend. Het AD is een hetzblad als Volk en Vaderland.

 
     
   
     
 

Daglinks

Gisteren schreef ik over de Ausies. Vandaag kreeg ik dit. Oh nee, deze.

 
     
  Maandag 23 september 2019  
     
   
     
 

Daglinks

'Stranded' en het belang van The Saints. En nog meer Australisch nieuws: het nieuwe album van - en hij zat al in de vorige clip - Nick Cave & the Bad Seeds komt binnenkort. En dat had je al voor de pers kunnen weten via de mailinglijst van The Red Hand Files. Best leuk, geregeld een mailtje van Nick Cave persoonlijk.

Zoals in de inleiding gezegd wordt, iets meer dan een jaar geleden begon ze alleen. En ze heeft bewezen dat een eenling dingen kan veranderen. Als je je maar niet laat inpakken door de politiek: door boos te blijven. Ondanks dat alle aanhangers van Zwarte Piet de meest vreselijke dingen over je zeggen.

 
     
     
 

(c) 2000-2019 Dieter Bruls