Contact dieterbruls[bij]gmail.com

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

Week 38

 

 

 

Zondag 24 september  2017

Een trein heet een trein ook al komt er geen stoom meer uit

 

Er wordt altijd gezegd dat je de AfD niet met de nazi's mag vergelijken. Omdat het andere mensen in een andere tijd met andere ideeën waren.

Echter een VW-Golf van nu vergelijken we ook met de eerste Golf. Een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord vergelijken we ook met een van twee jaar geleden. Ook daar andere mensen, andere tijd, andere ideeën.

Als de nazi's nu mee zouden doen aan de verkiezingen reden ze ook niet luid zingend op vrachtwagens rond om hier en daar vechtpartijen te provoceren. Had hun leider ook geen belachelijk snorretje en een nep-uniform aan. En ze hadden het ook niet voortdurend over joden. Maar over moslims. Die ze overigens niet zouden gaan vergassen.

De nazi's zouden een partij als de AfD zijn: makkelijke oplossingen door de problematiek daar te leggen waar ie niet ligt en inspelen op angsten en aangeprate angsten op basis van zelfopgewarmde sudderende onvrede. Met als leider een kleine vrouw in mantelpak die even terug moet treden vanwege fraude, niet om een Bierkellerputsch.

Dus de AfD niet met de nazi's vergelijken? Ik vergelijk nooit dezelfde dingen met elkaar.

Zaterdag 23 september  2017

Vrijdag 22 september  2017

9/11 hoe het ongeveer moet zijn gegaan [4]

 

Het geheim van WTC7

 

Deel 1, 2 en 3: zie vorige week. Bij de foto's: het rode gebouw is WTC7, links de noordtoren, rechts de zuidtoren waarop het observatiedek. Vanaf dat dek is de foto van WTC7 van boven genomen. Het bovenste stuk van de noordtoren viel erop.

  1. Over het instorten van WTC 7 wordt heel wat onzin verteld. Dat er nog een heel aantal andere gebouwen kapot gingen hoor je niemand over, maar dit zou vreemd zijn, omdat het later gebeurde en het aan de overkant van de straat lag.

  2. Dat het zoveel later pas instortte was omdat het proces langzamer verliep en dat het aan de overkant van de straat lag maakte niet uit, daar hield de instortende noordtoren geen rekening mee.

  3. Iedereen gelooft altijd dat de torens recht instortten: dat lijkt ook wel zo maar als je alle beelden goed bekijkt zie je dat ze (gedeeltelijk) naar de zijkant vallen. En dat is geheel logisch. Bekijk de beelden: het lijkt wel dat ze wegzakken, maar dat is omdat het instorten afgedekt wordt door omhooggaande rook, stof, vuil en stoom. Daaronder is een betonwolk te zien, die dus niet omhoog gaat maar veel sneller neerdwarrelt. Als het zicht weer helder wordt zijn de torens weg.

  4. WTC 7 was veel lager. Toch nog betrachtelijk hoog, maar weinig gebouwen zijn er tegen bestand als de bovenkant van een veel hoger gebouw er bovenop valt.

  5. Er ontstaat brand. Maar de waterdruk van het interne blussysteem is inmiddels door alles rondom het WTC behoorlijk laag geworden. En de brandweer is al de hele dag bezig met een van de grootste inzetten tot dan toe en die zijn ook nog eens een gedeelte van hun collega's kwijtgeraakt. Die brand heeft dus niet de hoogste prioriteit.

  6. Op een gegeven moment wordt het gebouw opgegeven. Dit maakt de brandweer ook bekend. Op de televisie wordt dan al - verkeerd begrepen - bekend gemaakt dat het gebouw is ingestort, dit gebeurt echter pas later. Mediatechnisch ging er wel meer fout die dag. Maar deze kleine vergissing (opgegeven versus ingestort) is de oorzaak van vele complottheorieën dat het een geplande sloop was. Het enige wat gepland was, was dat de aanwezige brandweer en hulptroepen zich terugtrokken.

  7. En toen verzon iemand dat het gebouw weg moest omdat er geheimen lagen. En zodra complottheoriedenkers het woord geheim horen draaien ze door. Echter als er geheimen lagen en dat was bekend dan zijn het geen geheimen. En als er geheimen lagen die vernietigd moesten worden dan doe je dat in stilte, want anders zijn het ook geen geheimen meer. Als ik thuis geheimen bewaar en ik wil ze kwijt doe ik ze niet in een koffer en gooi die opzichtig in een gracht, ik steek ook mijn huis niet in de fik: ik vernietig ze in stilte. In de kachel, of in de versnipperaar. Dan merkt niemand het. 

Geheimen zijn geheim en dat wil je zo houden. En hier was niks geheim.

Donderdag 21 september  2017

  • Ze wisten nog niet wat voor soort tv-programma het moest gaan worden. Maar ze hadden al vast een landhuis in het buitenland gehuurd.

  • In de boekwinkel. 'Ik zoek een dichtbundel.' 'Wat voor soort poëzie?' 'Heeft u iets over topsporters?'

  • Als je de krant leest met op alles 'daar zullen ze het wel naar gemaakt hebben' valt het eigenlijk best allemaal mee.

  • Bij mij in de straat is inmiddels 72% singer-songwriter.

  • De buurman: 'De meeste ouderen kiezen voor de e-bike bij gebrek aan hulp bij levensbeëindiging.'

  • Bedenk: de mensen die altijd bij de groepsportretten trots in het midden zitten, verdwijnen later in de vouw van het eeuwboek.

  • Trump heeft nu ook een geboorteakte gevonden waaruit 100% zeker blijkt dat Obama in Nambia geboren is...

  • ...althans op zijn minst gecovfefed.

Woensdag 20 september  2017

Dinsdag 19 september  2017

De troonrede

Dit briefje bleef onder de troon achter. 

De koning had het allemaal zelf moeten verzinnen.

Rutte: 'Ja we weten wel dat er ministeriële verantwoordelijkheid is, maar hoe gek kan ie het maken? En dan nog, laat het kabinet erover vallen. Boeiûh!'

Maandag 18 september  2017

  • De dakloze onder de brug: 'Dankzij de participatiemaatschappij lig ik hier tenminste niet meer alleen.'

 

 

(c) 2000-2017 Dieter Bruls