Mijn site
met tekeningen
staat hier!



(c) - 2000-2017 Dieter Bruls


deze week - vorige

WEEK 32

                                           
                                           




ZONDAG 13 AUGUSTUS 2017



De keizer van Mexico en andere hoogtepunten der geschiedenis

Een fijn stelletje inteelt moet je binnen de familie houden dit. Vlnr, achter: de Oostenrijkse keizer (die ook Hongaarse koning was), zijn broer Maximiliaan, die ook keizer was: van Mexico. Naast hem zijn Belgische echtgenote, de Mexicaanse keizerin. Daarnaast staat de jongste broer, Luzi Wuzi, die liever vrouwenkleren droeg. Er waren plannen om hem met de keizerin van Brazilië te laten trouwen en hem dan ook Mexico te geven zodat hij ook een dubbelmonarchie had. Maar ja, hij speelde liever met soldaatjes.
De broer daarnaast was vooral van belang vanwege het leveren van steeds nieuwe troonopvolgers (die stierven bij bosjes, meestal aan rondvliegend lood).

Vooraan zitten (pluralis majestis) Sissi, die aan anorexia leed, een regiment bereden Hongaren in het echtelijk slagveld versloeg (naast enige hofdames) en haar tijd doodde met Habsburgerkaakhangende gedichten schrijven en bij paleizen belletje trekken.
Op haar schoot de moordende zelfmoordbaby (was ook met één uit het Belgisch koningshuis getrouwd dus hield het liever met die minderjarige sloerie van Vetsera).
Zijn zus Gisela had een heel goede verhouding met haar moeder Sissi: geen. Maar dat was niet haar keuze, ze had nu eenmaal een moeder uit een gestoord inteeltgeslacht (ik noem Ludwig, beroemd pederast met eigen Disney-sprookjesslot, kan ontvangen niet verplaatsen). Dan Sophie, een enorme bemoeial die door iedereen innig dood gewenst werd.
En de oude Franz Karl, haar man. Eigenaar van een succesvolle hondenkapsalon, zeg ik dan altijd maar.
Zoon van keizer Franz II/I, het verhaal van diens rugnummer bespaar ik u. Vanwege de goed lopende hondennering zag hij af van het keizerschap. Dit natuurlijk tot gif van de theemuts naast hem.

Ik wou een leuk verhaaltje over ze vertellen, maar zo kan het ook wel. Maar het was wel reden om mijn AH-bonuskaart op hun naam te zetten, waardoor ik al jaren  aanbiedingen krijg als 'Beste meneer Von Habsburg, deze maand heeft u persoonlijke korting op vanillevla.'



ZATERDAG 12 AUGUSTUS 2017




De markt vandaag.



  • Ik kwam vandag een Amsterdammer tegen die niet aan AirBnB'en deed, geen fietsen verhuurde en geen Nutellawafels verkocht. Het was in Arnhem.
  • 'Wij hebben dat elk jaar met de vakantiebestemmingen, dat je niet kan kiezen: Venezuela of Noord Korea, dat.'
  • Tante Toos was meer van de opbeurende opmerkingen: 'Nog een week of drie en de pepernoten liggen weer in het schap.'
  • Willy had een hobby. Hij verkleedde zich als mensen uit vermissingsberichten en ging dan daar in de buurt rondlopen. 'Het is de aandacht hè.'
  • De nieuwswaarde van een fietspadcode? Parallelle werkelijkheden bestaan!
  • Vuur vreest nu ook rookverbod!
  • 'Nee mevrouw Sluis, u krijgt geen levensbeëindiging. Dat hebben ze uitgeruild tegen gratis kinderopvang. Dus u krijgt dat.'



VRIJDAG 11 AUGUSTUS 2017



Daglinks
Aansluitend bij de tekening van gisteren: niet alleen Trump heeft er moeite mee.
Deze jongedame dacht ik speel even het derde - snele - gedeelte van Beethovens Moonlight Sonate op de gitaar. Èn Dave Edmunds, daar sta je dan met je Sabeldans.





Vrijdag vis



DONDERDAG 10 AUGUSTUS 2017







WOENSDAG 9 AUGUSTUS 2017





  • Dat er fipronil in koekjes zit, dat verbaast me niks. Dat er eieren in zitten wel!
  • Ze waren helemaal uitgerust door het trage internet in het buitenland.
  • Rijkdom is qualitytime ongebruikt weg kunnen laten tikken...
  • ...een mens van deze tijd heeft een horloge dat achter kan lopen.



DINSDAG 8 AUGUSTUS 2017







MAANDAG 7 AUGUSTUS 2017