Mijn site
met tekeningen

staat hier!



(c) - 2000-2017 Dieter Bruls


deze week - vorige

WEEK 23

                                           
                                           




ZONDAG 11 JUNI 2017



Daglink
Sheena. En wat ze is.





[Eigen foto.]
De aanslag                                         
Iets bij het Centraal Station in Amsterdam en nogal veel mensen willen dat het een aanslag is. Dus wordt er nu al over een complot gesproken van de politiek, de media en de linkse elite in zijn algeheel om te zeggen dat het een noodlottig (en overigens wel nogal verwijtbaar en dom) ongeluk ging. De slachtoffers zouden gedeeltelijk Israëlische toeristen zijn [1], dus een aanslag. Alsof de ingebeelde IS-plofsoldaten zich er tot nu toe iets aan gelegen lieten liggen wie het slachtoffer werd.
Toen er nog eens benadrukt werd dat de persoon in kwestie een lage bloedsuikerspiegel had, was het dus meteen een aan de ramadan doende moslim. Alsof een te lage bloedsuikerspiegel alleen iets is dat alleen moslims tijdens de ramadan hebben.

Maar echt er zijn twee getuigen die wat anders hebben gezien. Een getuige die zijn verklaringen doorspekt met ik dacht, in mijn beleving en veel misschien. Maar dan toch tot harde conclusies komt. En een die op zeventig meter afstand liep, het zicht onttrokken door trams maar dan toch duidelijk ziet dat de chauffeur geïrriteerd was. Althans dat leek hem zo [2]. Alsof mensen die een aanslag gaan plegen een beetje geleid worden door een zich toevallig zo ontwikkelende irritatie.
[Tekst gaat verder onder foto]

Over de dader is ondertussen niets bekend dan zijn leeftijd. Dat er een huiszoeking bij hem is gedaan is een bewijs dat hij natuurlijk toch een terrorist is. Zou men het niet doen een bewijs dat terrorisme met de mantel der liefde wordt toegedekt door de politie.

Er zijn heel veel mensen in Nederland die een aanslag willen. Omdat ze zo graag hun wankele krakkemikkige wereldvisie gestoeld zien.
IS kan zich geen betere Vijfde Kolonne wensen.


[1] - Een onduidelijke Joodse organisatie op Twitter. Een controleerbare bron valt niet te vinden.
[2] - Getuigen geciteerd op Geen Stijl. Dus dan weet je het wel.


  • 'Die banken zijn een grote samenzwerende elite. Daarom willen wij een beleggingsadviseur zonder ervaring.' Hoor je eigenlijk nooit.
  • In de supermarkt. 'Waar staat dat poeder dat in eten moet?' 'Zout?' 'Nee dat waar je water bij moet doen.'
  • In een portiekje stond een oude man en slikte ietwat betrapt een broodje weg. Maar ik was god niet...
  • ...en nog minder een geloofsgenoot. 
  • Man op electrische fiets in Deventer rijdt in op bezoekers woonboulevard. Het is een complot dat de media het geen aanslag van IS noemen.
  • Waar gaat tennissen eigenlijk over?
  • 'Weet je wel wat ze allemaal onder de pet houden in die ziekenhuizen? Daarom laat ik mijn harttransplantatie door een buitenstaander doen.'
  • U kent ze wel, van die stellen met een unisex-kunstgebit. Die zich hard inzetten voor premature-geriatrie.



ZATERDAG 10 JUNI 2017



Even een balletje slaan
Trump gaat regelmatig in het weekend golfen, in zijn eigen resort. De kosten voor extra politie-inzet moet de gemeente zelf betalen (en dat leunt zwaar op hun budget), voor de beveiliging betaalt de belastingbetaler. En dat hele circus moet natuurlijk ook overnachten en eten en ik neem aan dat dat ook in het luxeresort moet. Wat dat kost verdwijnt dus regelrecht in de zak van Trump, want het gaat natuurlijk uurtje factuurtje. Zelfs als hij een balletje gaat slaan moet zijn beveiliging golfkarretjes huren.
Maar goed, het volk moet zijn president zijn brood en spelen gunnen.

Volksverhuizing in Moskou
De Doema heeft besloten dat meer dan een miljoen (bronnen spreken van anderhalf miljoen) Moskovieten moeten verhuizen. De oude Sovjet-flats waar ze wonen worden gesloopt. Rechten hebben de bewoners niet, zelfs de grondwet lijkt buiten werking gesteld zodat ook de mensen die hun huis in eigendom hebben niet kunnen klagen. De nieuwbouw wordt voor de meesten te duur, nieuw gebouwd wordt er namelijk heel prijzig en zeker omdat hier en daar geld aan strijkstokken blijft hangen. De bewoners mogen naar een buurt ver buiten de stad waar niemand wonen wil. En wellicht tegen hogere maandlasten.
Benieuwd of er eerst een delegatie van Amsterdam die kant uitgaat of dat Moskou eerst hier komt kijken.



VRIJDAG 9 JUNI 2017







DONDERDAG 8 JUNI 2017







WOENSDAG 7 JUNI 2017







DINSDAG 6 JUNI 2017







MAANDAG 5 JUNI 2017



Daglinks
Ik heb de afgelopen drie dagen 350 mensen te woord gestaan over mijn tekeningen. Gaar nu, doodop maar tevreden.
Omdat het Pinksteren was.
Iedereen had het over Green Day die op Pinkpop een jongetje op het podium vroegen om gitaar te spelen: kijk even op YouTube ('Green Day boy on stage') en je ziet dat het een vast onderdeel van hun show is.
En verder heb ik niks te zeggen. O ja, wombats kakken kubussen.







  • Kom je thuis na een dag hard saai werk ga je kijken naar een BN'er op tv die een dagje hard saai werk gaat doen.
  • Is er al een app'je zodat ik bestanden niet meer hoef te slepen? Een bestandenkruier?
  • De premier: 'Laat ze eerst maar eens lidmaatschapskaarten overleggen voordat ze iets opeisen.'