Contact dieterbruls en dat dan bij gmail met .com erachter

 
 

Bij geen dagelijkse update: klik hier

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 22

 
     

 

 
     
  Zondag 2 juni 2019  
     
   
     
   
     
 

Daglinks

Woensdag gaf ik een link naar een Chinees meisje dat klimaatstaakt. Ik had al wat twijfels, er was maar een bron en die werd steeds simpelweg overgenomen. Ik nam contact op met de NOS-correspondent in China. De vorige had het uitgezocht, dit is een economiemannetje, dus ik hoorde niks terug. Greta Thunberg kreeg ook al vragen, maar ook hier kwamen geen antwoorden. Meer bronnen had zij toch ook al niet. Toen kwam het ARD Morgenmagazin. Maar weer geen bronnen. Alleen dat er meer aandacht voor was, maar dat was alleen sociale media-aandacht nav de eerdere berichten. Vandaag had The Sunday Times een artikel. Helaas kon ik het hele stuk niet lezen, maar ze hebben wat meer informatie. Ik blijf het nog even volgen totdat ik zeker weet dat het geen fake news is.

 
     
  Zaterdag 1 juni 2019  
     
   
     
  Vrijdag 31 mei 2019  
     
   
     
   
     
  Donderdag 30 mei 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Stephen Fry legt nog een keer de Brexit uit. Ook leerzaam voor idioten die uit Europa willen stappen. Over naar Berlijn voor de tango van de vrijheid. En nu we toch bij dat soort muziek zijn: Jimi Hendrix op zijn Django's.

 
     
  Woensdag 29 mei 2019  
     
   
     
 

Daglink

Greta Thunberg begon in haar eentje met haar schoolstaking voor het klimaat. De 16-jarige Howey Ou durft het nu in helemaal alleen in China aan. Ze verdient ieders steun, vreemd genoeg wordt er alleen in de Duitstalige landen over geschreven.

 
     
  Dinsdag 28 mei 2019  
     
   
     
   
     
 

Daglinks

Ik heb vandaag mijn platenspeler weer aangesloten. Een Nick Cave-nummer uit 1988. We dachten dat de ergste Amerikaanse president ooit aan de macht was gekomen en die wilde de Muur slopen. Geloven konden we dat niet. Watching Alice gaat daar niet over maar het is melancholisch.

 
     
  Maandag 27 mei 2019  
     
   
     
   
     
 

Daglinks

Een recensieoverzicht van Nick Cave solo in het Concertgebouw. De Parool-verslaggever is waarschijnlijk al na een uurtje weggegaan of is toen opgehouden met schrijven.

 
     
     
     
 

(c) 2000-2019 Dieter Bruls