Contact dieterbruls en dat dan bij gmail met .com erachter

 
 

Bij geen dagelijkse update: later

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 4

 
     

 

 
     
  Zondag 27 januari 2019  
     
   
     
  Zaterdag 26 januari 2019  
     
   
     
 

Daglink

Ian Willis zegt u niks? Hij speelde gitaar in de Rockin' Vickers. Later basgitaar. En toen ging hij naar Hawkwind als Ian Kilmister beter bekend als Lemmy van Motorhead. 1965 in Finland opgenomen, daar waren ze populair. U ziet hem in het gestreepte jasje. En u hoort een musicalnummer. Overigens moet de eerste lp van the Who een inspiratiebron zijn geweest: de Vickers deden er een nummer van en Motorhead later een ander (ok, een outtake). Benieuwd of er ooit een musical over Lemmy komt...

 
     
  Vrijdag 25 januari 2019  
     
   
     
   
     
 

Dagpreek: Kleur

Ik ben al enige tijd bezig met meer kleur in mijn tekeningen, alleen dat is gigantisch veel werk. Niet voor niets werd dat werk vroeger - het inkleuren van de atlassen van Blaeu bijvoorbeeld - door vrouwen gedaan: die zijn preciezer en hebben vanwege hun chromosomen meer gevoel voor kleur (ja ja ik generaliseer). Vandaag sprak ik de meester van de kleur Henning Wagenbreth (oa Frankfurter Allgemeine en New York Times, tekening hierboven is lichtjes gebaseerd op zijn werk, af en toe moet je wat uitproberen) en die verklapte me hoe hij dat deed en dat was precies de methode die ik ook al gekozen heb. Tekenaars moeten nu eenmaal een zekere luiheid hebben. Verder zweerde hij ook bij potlood en is tevens een liefhebber van goedkoop gebruiksdrukwerk als luciferdoosjes en kaartspelen. (Met dank aan Boycott Books).

 
     
  Donderdag 24 januari 2019  
     
   
     
 

Dagpreek

De Nederlander is wereldkampioen ziektes googelen: kwaalverslaving zal daar nog niet bij zijn. Ziektes zijn een obsessie, wellicht voortkomend uit een calvinistisch volksmasochistisch besef dat het leven vooral lijden moet zijn. Elk praat- of actualiteitenprogramma rond etenstijd likt zijn vingers af als er nog een ziekte te bespreken valt. En geen enkel Europese zender heeft een programma met open hartamputaties. Het is ziek.

 
     
  Woensdag 23 januari 2019  
     
   
     
 

Daglink

Op de andere site plaatste ik maar weer eens een tekening. Binnenkort meer.

 
     
  Dinsdag 22 januari 2019  
     
   
     
  Maandag 21 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Ik had het gisteren over de rampzaligheden van een Elfstedentocht en hoe ik me al verheugde op zo'n heerlijk tv-dagje. Een columniste van Trouw deed het vandaag nog eens netjes over.

Verder een inleiding over de mensen die in de platte aarde geloven. Natuurlijk kun je ze als een stel gekken zien, maar achter hun denken schuilt een gevaar: het stelt alles in twijfel dat we sinds de Verlichting hebben opgebouwd. Uit dit soort denken worden Trumps geboren.

O ja: Minder broccoli. En dan was het Blue Monday vandaag (hier het origneel van Smiley Lewis met daarna de cover van Fats Domino) en de bedenker van die naam voor deze dag heeft spijt. Net als de bedenker van de naam Brexit. Spijt dus. Tot besluit het Depressiegala. Door iemand die uiteindelijk door zijn moeder vermoord werd. Gezellig.

 
     
     
     
 

(c) 2000-2019 Dieter Bruls