Contact dieterbruls en dat dan bij gmail met .com erachter

 
 

Bij geen dagelijkse update: later

deze week

vorige week

voor tekeningen naar dieterbruls.nl

 
     
 

Week 2

 
     

 

 
     
  Zondag 13 januari 2019  
     
   
     
   
     
  Zaterdag 12 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Muziek. De aan zichzelf gestorven Keith Moon van The Who drumde weinig waar hij moest drummen maar veel waar het niet hoefde. Heb ik ooit begrepen. En volgens mij gold dat voor alles wat hij deed. The Who dan ook nog maar: hun eerste single.

 
     
  Vrijdag 11 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Kijk dat mag ik nou: dit kunstproject verving de vlag van de Tsjechische president voor een grote rode onderbroek in het kader van de vuile was buiten hangen. Of dit 16-jarige meisje in Amsterdam die alle seksistische opmerkingen die ze naar haar hoofd krijgt op die plek met krijt op de straat kalkt.

En dan ook nog iemand die het niet begrepen heeft: het is niet leuk om een kasteel te hebben als je buurman er ook een heeft. Dus ging zijn project met rijtjeskastelen failliet. Een patser die andere patsers niet begreep.

Nog een patser: iemand die volhoudt dat hij een Renoir in zijn vliegtuig heeft. Tegen alle bewijzen in. O ja en hij ging naar Texas.

 
     
  Donderdag 10 januari 2019  
     
   
     
  Woensdag 9 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Plastic Man en hoe het geschreven werd. Ach wat laten The Kinks en The Fall het met Victoria of Victoria uitvechten. En minder plastic!

Wachten we nog even af wanneer Trump de noodtoestand uitroept om niks en daarmee de democratie afschaft.

 
     
  Dinsdag 8 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Het is dus niet alleen de Fransen een gruwel, maar ook mij: pastasalade. Ik denk altijd dat er iemand een buffetschaal heeft ondergekotst en ik neem aan dat het ook zo smaakt.

De eerste Buster Keaton-film die ik ooit zag was die waarin hij op een lorrie zit. Niet die in zwart-wit waarin hij een pomplorrie bestuurt maar deze. En zo heel oud was die film toen nog niet.

In de film gebeuren alleen bijna ongelukken, maar wat doen mensen bij ongelukken eigenlijk? En wat niet?

 
     
   
     
  Maandag 7 januari 2019  
     
   
     
 

Daglinks

Er was al een Nashville Statement en we hebben geen behoefte aan een nieuw.

Nog meer IS-adepten: de ultrarechtse aanhang van Trump vindt dansen een schande. Maar van dansen beschuldigde Alexandria Ocasio Cortez (die het in de VS aandurfde om zich een democratisch socialist te noemen en dus voor communist wordt uitgemaakt) antwoordde met een nieuw dansje. En ze werd alleen maar populairder. Er is dus hoop.

Maar voor mij is altijd duidelijk geweest: radicaal rechts en fundamentalistische christenen lijken het meest op IS.

 
     
     
     
 

(c) 2000-2019 Dieter Bruls