vorige

deze week

mail

WEEK 1
 
WEEKEND 4/5 JANUARI 2014
 

Amsterdam, Haarlemmerplein. Utopia. Een planologische chaos, een oerwoud aan palen, borden, bomen, fietsparkeervakken en vooral daar niet staande fietsen.
 
VRIJDAG 3 JANUARI 2014
 

Vuur

Ik gaf haar vuur.
'Maar jij rookt toch niet?', zei ze na een tijdje.
'Klopt.'
'Wat vreemd dat je dan vuur bij je hebt.'
'Ik vind het eerder vreemd dat iemand die wel rookt géén vuur heeft.'
'Eigenlijk klopt dat wel.' Nu bleef het een hele tijd stil. Ze inhaleerde bedachtzaam.

'Maar toch is het een beetje als een non die condooms bij zich heeft,' zei ze tenslotte en doofde haar sigaret harder dan voor het vuur nodig was.
 
DONDERDAG 2 JANUARI 2014
 
WeightApp (gratis)
Klaar! Net nu u hem nodig heeft: de iPad WeightApp.
Zelf ontwikkeld, eenvoudig in gebruik. U hoeft hem slechts op uw iPad (of andere tablet) te instaleren, legt uw tablet op de grond en gaat erop staan.
U ziet vanzelf of u te zwaar bent.

Binnenkort komt ook mijn ShaveApp voor smartphones.

Gratis bestellen
 
WOENSDAG 1 JANUARI 2014
 
Sissi, de knotsgekke keizerin
In de familie van keizerin Sissi heerste de gierende gekte. Haar neef was een fraai exemplaar, koning Ludwig II van Beieren. Wilde sprookjeskoning zijn en bouwde dus een Disneykasteel: Neuschwanstein. Nadat Beieren daardoor op rand van knollen eten stond, heeft men hem wegens kierewiet de kroon ontnomen. Na nog veel over Sneeuwwitje en vooral de zeven dwergen te hebben gedroomd, verzoop hij zich.
Nee, zelfmoord lag de familie van Wittelsbach wel. Sissi's zoon Rudolf, de troonopvolger die volgens Franz Josef gewoon totaal ongeschikt was voor de troon, schoot eerst zijn liefje Mary Vetsera op slot Mayerling neer (ik schreef er eerder over) om daarna de hand aan zichzelf te slaan. Op zijn begrafenis kwam ze niet (ze moest nog wat bouquetreeksen vertalen), ze heeft hem later wel nog proberen te bellen.
Sissi zelf hield van sinaasappels. Die at ze en niet anders. Met haar 1,72 woog ze 45 kilootjes, zie dat maar eens te redden met uw goede voornemens en vruchteloos gesonjabakker. Tegenwoordig zouden we haar appeteit anorexia of gratenkanker noemen. Voor het overige had ze de risiscoinschatting van een kamikazepiloot, bij elk vervoermiddel was zelfmoord de eerste optie.
Wispelturigheid was haar middelste naam. Reizen deed ze niet om van haar man te vluchten, maar van haarzelf. Madeira, een droompaleis op Korfu bouwen en er dan niet willen wonen (aanbidder Wilhelm II van Duitsland kocht het later voor een habbekrats op) en Hongarije. Natuurlijk haar geliefde Hongarije, waar altijd een persoonlijk bereden garderegiment voor haar klaarstond. Je moet wat als die toiletjes je zo goed staan. En alleen maar minnaressen gaat ook vervelen.
Onverwachts andere gekroonde hoofden (die had je toen nog veel) bezoeken deed ze ook graag en vindt maar eens een deurbel bij zo'n paleis. Onaangekondigd hier en daar verschijnen in het algemeen beviel haar wel. En zo vond ze ook haar dood. Haar moordenaar wilde zijn roestige schroevendraaier in iemand anders steken maar die kwam niet opdagen en hij had geen geld voor een treinkaartje om hem achterna te reizen (moordplannen ja, maar zwartrijden, dat niet!) en daar kwam Sissi fris uit de sportschool. Hij keek onder haar voile of zij het was (het fotoverbod dat ze op middelbare leeftijd wegens voortschrijdende sinaasappelhuid had laten instellen had dus niet geholpen) en ze mocht aan zijn botte kurkentrekker voelen. Nadat ze zich van de grond had opgekrabbeld, fatsoeneerde ze heur haar en liep door totdat ze de stoep moest kussen.
Je zou er een film van kunnen maken.
 
DINSDAG 31 DECEMBER 2013
 
 
MAANDAG 30 DECEMBER 2013  
Misschien heeft u het door, ik ben al aan het afsluiten.
 
 
Laatste week is nu week 8 van 2007 (aanklikbaar onder logo)PERMALINKS

Forum: Tsjechië - Fotografie: Thomas Schlijper - Katrien Mulder - Studio Koning - Kunst: Jos van de Munckhof - Kim Bosch - Myra Beckers - Roel Köhlen - Muziek: Rattenkwaad - Tekst: Simon Vinkenoog (+) - Bert Bakker - Juul Verheijen - Ton Verheijen - Jannie Heymans - Weblog: Lisa Fikesjova

 • 'Het hele weekend proefgekookt voor Driekoningen...'
 • Als er nog boeren zijn die vrouwen zoeken, in de supermarkt zag ik er nog een paar.

 • Als je nou per calorie spaarpunten kreeg in de supermarkt kon je die paar weken dat je in januari gezond eet, het gratis afhalen...
 • Mensen die sommige schoenen loopschoenen noemen, waar gebruiken die de overige schoenen voor?...
 • ...alleen voor Sinterklaas?
 • Tegenwoordig zien ze je in Amsterdam al als stalker als je ze gelukkig nieuwjaar wenst op 1 januari...
 • ...laat staan op 2. En dan die hongerige blik als je hun een oliebol aanbiedt.
 • Nieuwe tijdrekening: jaar 0, versie 2.1
 • Mensen die straks nog heel veel moeten eten. Ook zowat.
 • Nu we whatever-iets-kampioen pikvogelen zijn, hoeven we toch niet meer naar Sjotsi? En Brazilië?
 • Wat doen darters eigenlijk in een live-uitzending als er reclame is? Tafelvoetballen?
 • Op nieuwjaarsdag gaat men aan de Engelse oostkust altijd vissen. Dan rennen die lillende Nederlanders de vissen uit de zee.
 • Wiener Schandknapen, schansspringen, Sissi en Von Trapp. Nieuwjaarsdag is van Oostenrijk. De Alkaselzer zullen ze ook wel uitgevonden hebben.
 • Moord is een veel oudere traditie dan vuurwerk.
 • Hoeveel Dire Straits kan een mens hebben?
 • Vuurwerk wordt steeds veiliger. Ik kreeg er zelfs een detoneerapparaat bij.
 • Onuitgevoerde goede voornemens die kan je toch ook weer overboeken naar het volgende jaar?...
 • ...Of voor de lange termijn inplannen?
 • Pausen begroeten met 'Je Latijn is ietwats sleets' beloof ik in het nieuwe jaar ook niet meer te doen.
 • Headhunters op mijn mail: 'Voor een oud familiebedrijf zijn wij op zoek naar een persvoorlichter. Standplaats Noord Korea.'
 • Europese overheidscampagne tegen offpiste skiën werkt best goed', dankzij de inzet van bekende mensen.
 • Oliebol spreek je het best uit met mond vol ervan. In uitgespogen brokken is het woord determineerbaar.
 • Gironummer geopend om Geer en Goor een offpiste skivakantie te schenken. Ik loop binnen.
 • De Oost Europeanen zijn  niet geliefd. Maar als de mensen die dat vinden ze konden inruilen tegen Marokkanen ging het 2 tegen 1.
 • Is er niet een tsunamie aan galore des doods in dit land?